Acı Sevenlere Damak Yakan 5 Tarif

Acı lezzetlere olan sevginin pek ortası olmaz. Kimisi acıyı ağzına süremezken
kimisi bol acılı tariflerden asla vazgeçmez. Siz de bol acılı tarifleri çok
sevenlerdenseniz böyle buyurun. Yazımızın devamında birbirinden acı ve nefis
tarifi sizin için sıraladık.
İşte, detaylar…

1. Meksika Usulü Acılı Burger Tarifi

Listemize hamburger âşıklarını mest edecek, acılı bir tarifle başlıyoruz. Bu tarif,
ünlü hamburgercilerin tahtını sallayabilir, şimdiden söyleyelim. Bolca sosu,
özel harcı, yumuşacık köftesiyle damaklara bayram ettirecek Meksika usulü
acılı burger tarifi bizden; tarifin yanına kızarmış patates eklemek sizden olsun.
Meksika usulü acılı burger nasıl yapılır, işte detaylar:

– Yemeklik doğranmış 1 adet küçük boy kuru soğan, yemeklik doğranmış 1
adet domatesi 1 yemek kaşığı eklediğiniz tavada 1 tatlı kaşığı tuz
ekleyerek soteleyin. Daha sonra, doğradığınız 10 adet jalapeno
turşusunu ekleyip sotelemeye devam edin. İyice ölmeye başladıklarında
ocaktan alın.

– Diğer yandan derin bir kapta 600 gram dana döş kıyma, 3 tatlı kaşığı
galeta unu, 1 silme tatlı kaşığı karabiberi çok fazla yoğurmadan karıştırın.

– Tenis topu büyüklüğünde parçalara ayırıp hamburger ekmeğinden daha
büyük olmayacak kadar şekil verin.

– Önceden ısıttığınız döküm ızgara tavasında ızgara izi olana kadar arkalı
önlü pişirin.

– Köftelerin üzerine 1’er dilim cheddar peyniri ekleyin. Peynirler eriyince
ocaktan alın.

– Hamburger ekmeklerinin her birine barbekü sosu sürün.

– Kıvırcık, köfte ve hazırladığınız domatesli harcı da hamburger ekmeğine
ekledikten sonra soğumadan servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Meksika Usulü Acılı Burger Tarifi

2. Acılı Tavuk Kanatları Tarifi

Çıtır çıtır tavuk kanatları, mangal keyiflerinin başrol sahibidir; hele bir de acı
soslu olurlarsa tadanın aklını başından alır. Sıradaki tarifimiz mangalda
pişmeyecek ama sevenlerine mangal lezzetini aratmayacak bir son
hazırlayacak. Çıtırtısıyla kulaklara, lezzetiyle damaklara hitap edecek acılı tavuk
kanatları nasıl yapılır, buyurun detaylara:

– 500 gram tavuk kanadını derin bir karıştırma kabına alın, bir tutam tuz ve
bir tutam karabiber ekleyin.

– Daha sonra 40 ml sıvı yağ, 5 gram toz zencefil, 5 gram paprika, 30 gram
acı sosu ekleyip iyice karıştırın.

– 10-15 dakika marine ettikten sonra pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın
tepsisine dizerek, fırına verip kızartın.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Dip Soslu Acılı Tavuk Kanatları Tarifi

3. Acılı Meksika Fasulyesi Tarifi

Uzmanlar, baklagillere yer verilen öğünlerin daha sağlıklı, doyurucu ve
besleyici olduğu konusunda hemfikir. Bu yüzden düzenli olarak tüm baklagil
çeşitlerinden tüketmemiz önemli. Peki, ya lezzet? İşte, sıradaki tarifimiz hem
sağlık hem de lezzet kaygılarınıza iyi gelecek türden. Acılı Meksika fasulyesiyle
damaklarınızı leziz bir acıyla tanıştırmak için buyurun, tarifimizin detaylarına:

– 1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar
kavurun.

– 1 adet kapya biber, 1 adet acı yeşil biberin çekirdeklerini temizleyin ve
doğrayın. Kıyılmış 3 diş sarımsakla beraber tencereye ilave edin.

– 250 gram kıymayı ekleyip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun.

– 2 adet orta boy domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve
tencereye ilave edin.

– 1 tatlı kaşığı domates salçasını, 1 yemek kaşığı acı biber salçasını ekleyip
karıştırın.

– 1 kuru Meksika fasulyesi konservesini süzün ve yavaş yavaş ekleyin.

– Yeteri kadar su, tuz ekleyin. Kekik, mercan köşk ile tatlandırın.

– Kapağını kapatarak pişmeye bırakın.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Acılı Meksika Fasulyesi Tarifi

4. Acılı Mayonez Tarifi

Mayonez; kızarmış patateslerin en uyumlu yoldaşı, hamburgerlerin sadık
tamamlayıcısı, ketçabın en yakın arkadaşıdır. Genellikle hazır aldığımız
mayonezi bu kez evde yapıyor, üstelik içine bolca acı katarak özelleştiriyoruz.
Siz de kendi mayonezinizi kendiniz yapmak, içine de acı sos kondurmak
isterseniz buyurun tarifimizin detaylarına:

– 2 adet yumurta sarısını 1 yemek kaşığı hardalla birlikte çırpın.

– ¼ limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.

– 400 ml sıvı yağı yavaş yavaş çırparak ekleyin.

– 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ve bolca acı sos ekleyip servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Acılı Mayonez Tarifi

5. Acılı Ezme Salata Tarifi

Restoranların ana yemekten önce sunduğu ezme salata; daima lezzeti damakta
kalan, asla doyulmayan seçeneklerden biridir. Bol acısıyla âdeta iştah açma
görevi görür, ana yemek öncesinde çıtaları yükseltir. Siz de ana yemekten daha
çok ezme salataların âşığıysanız bol acılı ezme salata tarifimizi hemen deneyin
deriz. İşte, acılı ezme salata yapılışı:

– 2 adet kapya biber, 3 adet çarliston biberin ortalarını çıkarın.

– 3 adet domatesin kabuklarını soyun, 3 diş sarımsak ve yarım demet
maydanozu ince ince doğrayın.

– Tüm malzemeleri kesme tahtasında karıştırıp bıçak darbeleri ile iyice
ezdiğinize emin olun.

– İyice ezilen malzemeleri bir kabın içerisine alarak başka bir kabın
içerisinde 1,5 çorba kaşığı acı biber salçası, 1 adet limon suyu, 4 yemek
kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı kuru nane, 1
tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı sumağı ilave edip iyice çırpın ve diğer
harcın içerisine ilave edip iyice harmanlayıp servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ezme Salata Tarifi

Sek ayran ile acılı tariflerinizi zevk ile tüketebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

 

Lav ayran bardağı ile misafirlerinize şık bir sunum yapabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.