Acur Turşusu Nasıl Yapılır?

Acur; kabakgiller arasında yer alan, kabuğu çizgili, beyazımsı ve sarı renklerde
ve genellikle tüylü bir salatalık çeşididir. Sert ve etli bir yapıya sahiptir. Eylül ve
ekim aylarına kadar tezgâhları süsler, mutfaklarda kavanozlarca hazırlığın
sebebi oluverir. Genellikle nefis bir turşuya dönüşmesiyle bilinse de yemeğinin
de çok lezzetli olduğunu hatırlamak gerekir.

Yazımızın devamında acurun faydalarını, salatalıktan farklarını ve acur
turşusunun nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Acurun Salatalıktan Farkı Nedir?

Acur, aslında bakıldığında bir salatalık çeşidi olsa da salataya göre bazı farkları
bulunmaktadır. İşte, o farklardan bazıları:

  •  Salatalığa göre daha açık renkli yeşil hatta beyaza çalan renkte bir
    kabuğa sahiptir.
  •  Salatalığa göre yetişme süresi çok daha kısadır.
  •  Salatalığa göre daha gevrek olduğu için daha leziz bir turşu deneyimi
    sunar.

Acurun Faydaları Nelerdir?

Her bitki, doğru kullanıldığında ya da tüketildiğinde insan sağlığına bin bir çeşit
fayda sunabilir. Acur da faydalarıyla bilinen bitki çeşitlerinden biridir. İşte,
acurun bazı faydaları…

  •  A, C, K vitaminleri bakımından zenginliğiyle bağışıklık sisteminin
    güçlenmesine ve hastalıklardan korunmaya yardımcıdır.
  •  Lif bakımından zenginliği ve düşük kalorisi sayesinde diyet dostudur.
  •  Yüksek sıvı içeriğine sahipliği sayesinde sindirim sisteminin ve
    böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar.
  •  Kan basıncının dengelenmesini sağlayarak yüksek tansiyon, kalp krizi,
    felç gibi rahatsızlıkların riskini düşürür.
  •  Beyin hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunarak unutkanlık,
    Alzheimer gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.
  •  Hazmı kolaylaştırarak şişkinlikleri giderir.
  •  Sarılık rahatsızlığını tedavi etmeye katkıda bulunur.
  •  Vitamin ve mineral zenginlikleri sayesinde vücudun ihtiyacı olan enerjiyi
    karşılar.

Acur Turşusu Nasıl Yapılır?

Acur turşusu yapımı en kolay turşulardan biridir. Sonrası bol keyif, bol lezzettir.
İşte, acur turşusu tarifi:

  •  2 baş sarımsağı güzelce soyun.
  •  Her bir acurun üzerinde kürdanla delikler açın.
  •  Deldiğiniz acurları turşu bidon ya da kavanozuna yerleştirin. Aralarına
    soyduğunuz sarımsakları ekleyin.
  •  En üst kısma bir avuç kuru nohut ekleyin.
  •  Uygun bir kap içerisinde 1 çay kaşığı limon tuzu, 3 yemek kaşığı
    salamura tuz, turşu bidon ya da kavanozun 3’te 1’i kadar sirke ve suyu
    karıştırın.
  •  Hazırladığınız karışımı turşuların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp
    güneş görmeyen, serin bir noktada en az 3 hafta bekletin.
  •  Süre sonunda dilediğiniz zaman servis ederek tüketebilirsiniz, afiyet
    olsun.

Acur turşusu hazırlığı bana göre değil, ben hazırını alayım diyenleri de
düşündük! Nefis acur turşusunu Migros Sanal Market üzerinden hemen sipariş
verebilirsiniz: