Ağustos Ayında Kış İçin Dondurabileceğiniz 5 Meze Malzemesi

Çeşit çeşit mezeler; sofranın neşesini katlayan, ana yemeklerin lezzetini artıran
yardımcılardır. Her bir meze, öylesine lezzetli olur ki âdeta ana yemeği
unutturur. Siz de mezeyle doysam gam yemem, diyorsanız her bir mezeyi kendi
ellerinizle hazırlamak için kalbiniz küt küt atıyorsa böyle buyurun! Kış boyunca
en nefis mezeleri sağlıkla tüketebilmeniz için ağustos ayında
dondurabileceğiniz bazı meze malzemelerini sizin için derledik. İşte, detaylar…

1. Domates

Taptaze, kıpkırmızı, mis gibi kokan taze domatesler; ağustos ayı itibarıyla son
demlerini yaşamaya başlar. Bu yüzden evlerde tatlı bir domates stoğu
hazırlama telaşı yaşanır. Kimisi salça yapar, kimisi kurutur… Siz de bu tatlı
hazırlık furyasına meze malzemesi dondurarak başlayabilirsiniz.
Domatesleri bütün olarak buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilirsiniz. Kış
geldiğinde ise domatesleri gavurdağı, ajvar, şakşuka gibi dilediğiniz domatesli
meze tarifinde kullanabilir; lezzete doyabilirsiniz.

En nefis ajvar tarifi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ajvar Tarifi

2. Patlıcan

Her tarifi güzelleştiren patlıcanlar, yaz ayları boyunca âdeta altın çağını
yaşayarak çok lezzetli olurlar. Bu lezzetten kış boyunca da mahrum kalmamak,
en güzel patlıcanlı mezeleri keyifle tüketmek için kollar sıvansın!
Patlıcanları közledikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilirsiniz.
Kışın soğuk günlerinde özellikle ızgara lezzetlerin yanına çok yakışacak bir
meze hazırlayabilirsiniz.

En nefis yoğurtlu patlıcan tarifi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi

3. Salatalık

Yaz aylarının mis kokulusu, ferah lezzeti, su ve lif bombası salatalıklarla kışa
aylarına girerken vedalaşmak sizi de ziyadesiyle üzüyorsa buna “Dur!”
demenin tam zamanı! Yazın en güzel salatalıklarını özenle seçip kışın en güzel
mezesine dönüştürmeye var mısınız?
Cevabınız “evet” ise salatalıkları kabuklarını soyup rendeledikten sonra
buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilirsiniz. Kış aylarında en bilinen, en
sevilen mezelerden biri olan cacık için hareke geçebilirsiniz.

En nefis cacık tarifi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Cevizli Cacık Tarifi

4. Kırmızı Biber

İçerdiği yoğun C vitaminiyle portakala, güzel rengiyle domatese rakip olan
kırmızı biber, en güzel mezelerin başlıca sebeplerindendir. Siz de içinden
kırmızı biber geçen mezelere kayıtsız kalamıyorsanız bu ağustos, buzluğa
kırmızı biber depolamayı unutmayın. Kırmızı biberleri közleyip soyduktan sonra
buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilir, zamanı geldiğinde yoğurtla
sarımsakla buluşturup şahane bir mezeye dönüştürebilirsiniz.

En nefis kırmızı biberli meze tarifi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tarifi

5. Kabak

Yaz aylarının en faydalı seçeneklerinden biridir, kabak. İçerdiği lif ve düşük
kalori sebebiyle özellikle diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Sindirim sağlığına
ilaç gibi gelir. Saymakla bitmeyen faydalarının yanında mezesi de mükemmel
olur, hani! Siz de kış aylarında “Şöyle kabaklı bir meze olsa da yesek.” diyecek
gibiyseniz önleminizi şimdiden dondurun deriz! Kabakları kabuklarını soyup
rendeledikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilirsiniz. Kış
aylarında dilediğiniz zaman meze yapımında kullanabilirsiniz.

En nefis yoğurtlu kabaklı meze tarifi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Kabaklı Meze Tarifi

 

Migros Sanal Market’ten meze siparişi vermek için hemen tıklayın!