Alabaş Nasıl Tüketilir, Faydaları Nelerdir?

“Cennet topuzu” gibi isimlerle de bilinen alabaş; açık yeşil ve eflatun renklerde
bulunan, turpgillerden olduğu bilinen bir gıdadır. Ülkemizdeki popülerliğini son
yıllarda artırmış, birçok ailenin sofrasındaki yerini garantilemiştir.
Siz alabaşı henüz tanımayanlardansanız ya da onu daha yakından tanımak
istiyorsanız yazımızın devamına buyurun. Alabaş faydaları nelerdir, nasıl
tüketilir? gibi birçok soruya birlikte cevap bulalım.
İşte, detaylar…

1. Kilo Vermeye Yardımcıdır

Diyet listenize güvenle ekleyip severek tüketebileceğiniz bir seçenek olmadığını
düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Alabaş, kilo vermeye yardımcı olması
sayesinde diyet boyunca size dost bir gıdadır. Bol lifli yapısıyla sindirim
sürecinizi rahatlatır, uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Düşük kalorisiyle
sizi hiç üzmeden güzel sonuçlar almanızı sağlar. Siz de diyet listenizde kahvaltı
ya da akşam yemeği gibi dilediğiniz öğüne alabaş ekleyebilirsiniz.

2. İyi Bir Antioksidandır

Ne kadar dikkat etseniz de günümüz gıdalarının genelinin sağlıksız olması
nedeniyle vücudunuzda giderek zararlı toksinler birikir. Bu durumu detoks
programlarına uyarak ya da antioksidan gıdalarla beslenerek dengelemek
önemlidir. Alabaş, yoğun antioksidan kapasitesi sayesinde toksinlerden
arınmanızı sağlar. Böylelikle özellikle ciğerlerinizi ve bağırsaklarınızı kanser
gibi tehlikeli hastalıklardan korur.

3. C Vitamini Kaynağıdır

Soğuk algınlıklarından korunmak için önemli olan C vitamini, alabaşta bol
miktarda bulunur. Aynı zamanda fosfor, kalsiyum, demir, potasyum daha
birçok vitamin ve mineral açısından da zengindir. Bu yönüyle güçlü bir
bağışıklık sistemine sahip olmayı sağlar. Siz de düzenli olarak alabaş tüketerek
hastalıklara karşı daha dirençli olabilir, sağlığınızı koruyabilirsiniz.

4. Göz Sağlığını Korur

İlerleyen yaş, genetik yatkınlık, ekrana bakma süresinin uzunluğu gibi sebepler
göz sağlığının bozulmasına neden olabilir. Alabaş, göz sağlığı için en önemli
vitamin olan A vitamini açısından zengin bir gıdadır. Bu yönüyle katarakt gibi
sık görülen göz hastalıklarının önlenmesine, görme kalitesinin iyileşmesine
yardımcı olur.

5. Zekâ Gelişimini Destekler

Alabaş, zekâ gelişiminde önemli bir role sahip selenyum minerali bakımından
zengindir. Bu özelliğiyle gelişim çağındaki çocukların ve anne adaylarının
tüketmesi gereken başlıca gıdalar arasındaki yerini alır. Siz de daha iyi çalışan
beyin fonksiyonları için düzenli olarak alabaş tüketmeyi unutmayın.

Alabaş Nasıl Tüketilir?

– Alabaş, tıpkı bir meyve gibi doğranıp sade olarak tüketilebilir.

– Alabaş, rendelenip üzerine limon ve tuz gezdirilerek çeşitli salatalar
içerisinde yer verilebilir.

– Alabaş kullanılarak çorba ya da zeytinyağlı yemek gibi birçok tarif
hazırlanabilir.

Siz de bu faydası bol seçeneğe en sevebileceğiniz şekilde sofranızda yer
açabilir, şifa bulabilirsiniz.