Antakya Usulü Muhammara Nasıl Yapılır?

Muhammara; Antakya, Hatay, Gaziantep gibi yörelerde sıkça yapılan, çeşni ya
da salata gibi kabul edilen lezzetli bir seçenektir. Bazen kızarmış ekmeklere çok
yakışarak kahvaltılarınızı renklendirir, bazen de ızgara et gibi ana yemekleri
tamamlayarak akşam yemeklerinizi zenginleştirir. Muhammara, her haliyle
yöresel tarifler sevenlerin gözdesidir.

Bolca ceviz içi, sarımsak ve kimyon gibi şifalı malzemeleriyle muhammara; her
öğünü kurtaracak tariflerden biridir. Özellikle de salçalı tarifler sevenlerin
bayılacağı muhammaranın yapılışı da oldukça pratiktir. Pişirmeye gerek
kalmadan 25 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanarak nefis bir sonuca ulaştırır,
acil kurulması gereken sofralar için kısa zamanda fark yarattırır.

Siz de son günlerde muhammarayı sıkça duyduysanız, muhammara nedir,
muhammara nasıl yapılır merak ediyorsanız yılbaşı sofranızı ilk deneme için
değerlendirebilirsiniz. Bu özel günde muhammarayla keyfinizi arttırabilir, daha
sonrası için de muhammarayı beslenmenize lezzetli ve faydalı bir seçenek
olarak ekleyebilirsiniz.

Farklı ve yöresel lezzet arayanlar için muhammara yapılışını detaylıca anlattık.
Siz de MigrosTV’nin özenle hazırladığı pratik muhammara tarifi ile yeni yılda
rengarenk masanızda lezzetli bir tarife yer verin.
İşte, yeni yıl sofrasında kızarmış hindinin yanına da çok yakışacak nefis
muhammara tarifi:

– 1 diş sarımsağı ve 250 gram marka ceviz içini toz haline gelene kadar
blenderden geçirin.

– 1 dilim ekmek içini de blenderdeki karışımınıza ekleyin ve yeniden
blenderden geçirin.

– Ardından 1 yemek kaşığı biber salçası ile 1 yemek kaşığı domates
salçasını da ilave edin.

– Üzerine 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün.

– Karışıma 1 çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu da ekledikten sonra
tekrar blenderden geçirin.

– Ardından 6 yemek kaşığı zeytinyağını da ilave edin ve tekrar karıştırın.

– Cevizli muammara artık servise hazır.

– Servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzelttikten sonra ceviz ve nane
yaprağı gibi dilediğiniz malzemelerle süsleyerek servis edin.