Arasında da Tereyağı Eritilir: Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Ramazan Ayı’nın simgelerinden biridir, Ramazan pidesi. İftar sofralarının
yıldızıdır, ana yemeğin tahtını sallar. Fırınlar önünde sokaklar boyunca uzayan
kuyruklara sebep olur, taliplisi çoktur. Kapıda kuyruk olmaya değen lezzeti;
oruç kadar öğretir sabretmeyi ve beklemeyi. İftar vakti yaklaştıkça yükselerek
sokakları saran kokusuna teslim olur birçok bünye. İçerisine tereyağı sürüp
reçelle desteklemenin hayalini kurar zihinler. Yumurtalı hali de ayrı bir âşık
ettirir kendine. Şöyle bir dilimlenmeye başlanıp dumanı tütünce iştahlar kabarır
iyice. Üzerindeki çörek otuyla, yumuşacık haliyle çocuktan yetişkine herkesin
kalbini çalar.

Ramazan pidesi sizin için de bir vazgeçilmezse şahane bir haberimiz var; artık
fırın kapılarında uzayan kuyruklara katılıp beklemenize gerek yok. Şimdi
vereceğimiz tarifle kendi Ramazan pidenizi kendiniz yapabilecek, lezzete
doyabileceksiniz. Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır, buyurun tarifimizin
detaylarına…

  •  Oda sıcaklığında beklettiğiniz yarım paket yaş maya, 2 su bardağı ılık süt
    ve yarım tatlı kaşığı toz şekeri derin bir kaba alıp karıştırdıktan sonra 5
    dakika kadar bekleterek mayayı aktifleştirin.
  •  4 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım su bardağı ılık su, 6 su bardağı kadar
    elenmiş un ve 1 tatlı kaşığı tuz ilavesiyle karıştırma işlemini hamur
    toparlanana kadar sürdürün.
  •  Toparlanan hamurun üzerini streç filmle kapatıp 40 dakika kadar oda
    sıcaklığında bekletin.
  •  Mayalanma işlemi sonrasında arzu ettiğiniz büyüklüğe göre iki ya da dört
    eşit parçaya böldüğünüz hamuru, yağlı kâğıt ya da unlanmış mutfak
    tezgâhı üzerinde açın.
  •  Üzeri için kullanacağınız un ve suyu küçük bir kapta karıştırıp açtığınız
    hamurlar üzerine parmaklarınızla çizikler atın. Kenar kısımlarını
    çukurlaştırıp baklava dilimi şekli verin.
  •  1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı süt ve 1
    yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp hazırladığınız hamurların üzerine sürün.
    2 yemek kaşığı susam ve 2 yemek kaşığı çörek otunu ekleyip 30 dakika
    daha mayalandırın.
  •  Önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında
    dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ramazan Pidesi Tarifi

 

 

Sofra Ramazan Özel Sayısı ile iftarda yapabileceğiniz birbirinden güzel tarifleri edinebilirsiniz. Seçtiğiniz tariflerin püf noktaları ile detaylı anlatımını da MigrosTV’de izleyebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

İftar sofralarında hem kendinizi hem de çocuklarınızı sevindirmek isterseniz Migros Hazır Pizza Hamuru ile pratik bir şekilde lezzetli bir pizza hazırlayabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.