Atmayın Sakın: Limon Kabuklarıyla Neler Yapılır?

Zeytinyağının en has kankası, salataların olmazsa olmazı… Turşu yaparken sirkenin en büyük rakibi… Bir de balığın üstüne sıkılır mı sorusu var ama o tartışma konusu. Bu güne kadar limonsuz yapamadık ama artık o güzelim sapsarı kabuklarını  da atmaya kıyamaz olduk. Bir araştıralım dedik, bu kabukları nasıl değerlendiririz diye; bakın nelere rastladık!

1- Bardakta kalan kahve lekelerini, limon kabuğu ile ovarak çıkarabilirsiniz.

kahve

2- Karıncaları uzaklaştırmak için birkaç limon kabuğu yeterli. Görün bakın anında gideceklerdir. Hazır karıncalar demişken, bu dostlarımız ile ilgili çok değişik şeylerden bahsettiğimiz şu yazımıza da bir göz atın isterseniz.

karınca

3- Bir kâsenin içine limon kabuklarını koyup buzdolabına yerleştirirseniz; sebzelerin yarattığı kötü kokuyu önlemiş olursunuz.

limon-kabugu

4- Limon kabuğu ile lavabo ve giderlerinizde oluşan lekeleri temizleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan limon kabuğu / limon dilimi ve diş fırçası. Yapılışını izlemek için tıklayın!

limon

5-  Esmer şekerin içindeki nemi  ve tazeliği korumak için, şeker kavanozunun içine limon kabukları atabilirsiniz.

ampul-sekerlik

6- İçini sıktığınız limonun posası, tırnaklarınızı uzatabilir! Nasıl mı? İzlemek için tıklayın!

limon_kabuğu

Daha pek çok pratik bilginin sizi MigrosTV‘de beklediğini hatırlatır, sevgilerimizi göndeririz!