Avokadonun Kararmasını Önleyen 6 Yöntem

Mineral, vitamin, yağ bakımından zenginliği ve kolesterol düşürme, sindirim
düzenleme gibi birçok faydasıyla avokado; düzenli tüketilmesi uzmanlar
tarafından sıkça önerilen besinlerden biridir.

Avokado için faydalı olduğunu söylemenin yanı sıra “nazlı” da bir besin
olduğunu söylemek mümkündür. Öyle ki onu tüketebilmek için öncelikle
olgunlaşmasını beklemek gerekir. Olgunlaştıktan sonra da bekletmeden
tüketilmelidir, yoksa anında kararıverir. Dolayısıyla onu hemen tüketemeyip bir
yarısını dolapta bekletenleri pek sevmez!

Siz de avokadonun hepsini tek seferde bitiremiyorsanız yazımızın devamına
buyurun; çünkü avokado sizi pek sevmese de sizin onu çok sevdiğinizi biliyor
ve yöntemlerimizi sıralıyoruz. Yarım kalan avokadoyu kararmadan
saklayabilmek için bu yöntemleri uygulayabilir, hüsransız deneyimler
yaşayabilirsiniz!
İşte, avokadoyu kararmadan saklayabilmek için 6 yöntem:

1. Limon Suyuyla Ovalayın

Yarım kalan avokadoyu kararmadan saklayabilmek için limon suyundan
yararlanabilirsiniz. Yarım avokadonun iç ve dış kısmını limon suyuyla ovalayın.
Daha sonra streç filme sarın. Bu yöntem sayesinde yarım kalan avokadoyu 2-3
güne kadar kararmadan saklayabilirsiniz.


2. Zeytinyağı Sürün

Doğanın sunduğu mucizevi gıdalardan biri olan zeytinyağı, avokadonun
kararmaması için de iyi bir etkiye sahiptir. Silikon bir fırça yardımıyla yarım
kalan avokadonun iç kısmına zeytinyağını iyice yedirin. Daha sonra hava
almayan cam bir saklama kabına koyup beklemeye bırakın. Bu yöntem
sayesinde yarım kalan avokadoyu 2-3 güne kadar kararmadan saklayabilirsiniz.


3. Kırmızı Soğan Doğrayın

Avokadonun olgunlaşma sürecinde dost olan muz gibi, avokadonun
kararmasını engelleyen süreçte de kırmızı soğan iyi bir yardımcıdır. Yarım
kırmızı soğanı güzelce doğrayın ve cam saklama kabının zeminine döşeyin.
Daha sonra üzerine saklamak istediğiniz yarım avokadoyu yerleştirip kabın
kapağını kapatın. Bu yöntem sayesinde yarım kalan avokadoyu 2-3 güne kadar
kararmadan saklayabilirsiniz; ancak avokadonun soğan kokma ihtimalini
unutmayın. Avokadonun soğan kokmaması için de streç filme sarmayı
deneyebilirsiniz.

Soğan Suyu
4. Beyaz Soğan Dilimleyin

Evde kırmızı soğan kalmamışsa avokadonuzun kararmasını önlemek için beyaz
soğandan da yardım alabilirsiniz. Orta boyda beyaz soğanın yarısını ikiye
dilimleyin. Daha sonra cam bir kap içerisine koyup daha sonra üzerine
avokadoyu ekleyin ve kapağı kapatın. Bu yöntem sayesinde yarım kalan
avokadoyu 2-3 güne kadar kararmadan saklayabilirsiniz.


5. Su İçine Koyun

Avokadonun kararmasını engelleyen bir diğer yöntem de hayat kaynağımız
olan sudan geliyor. Yarım kalan avokadoyu üzerini geçecek kadar suyla dolu
bir kaba alın. İçerisine 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon suyu
ekleyip beklemeye bırakın. Bu yöntem sayesinde yarım kalan avokadoyu 2-3
güne kadar kararmadan saklayabilirsiniz.


6. Püre Haline Getirin

Sıradaki yöntem size aynı zamanda pratik bir öğün de armağan edebilir. Yarım
kalan avokadoyu birkaç damla limon suyu ekleyerek püre haline getirin. Daha
sonra havasını iyice aldığınız buzdolabı poşetine doldurup dondurucuda
beklemeye bırakın. Bu yöntem sayesinde yarım kalan avokadoyu uzun bir süre
saklayabilir, dilediğiniz zaman eritip taptaze bir şekilde tüketebilirsiniz.
Avokado nasıl olgunlaştırılır, diye merak ediyorsanız sayfamızı ziyaret
edebilirsiniz:
https://migrostv.migros.com.tr/neler-oluyor/ilginc-bilgiler/ham-avokado-nasil-
olgunlastirilir/

Avokadolu Ekmek Dilimleri Tarifi