Bal Kabağının 6 Faydası

Bal kabağı, tezgahların ve sofraların renkli yüzüdür. Sert kabuklarının altında cömertçe
sunduğu bolca lezzet ve fayda barındırır. Genel olarak tatlı olarak tükettiğimiz bal kabağı;
çorba, mücver gibi birçok tarife de çok yakışır.v
İşte, bal kabağının 6 faydası…

1. Kanserden Korur

Böylesine tatlı, böylesine sevilesi bir besinin bir de kanserden koruyan özelliğini
öğrenirseniz sanıyoruz ki bal kabağından bundan sonra hiç ayrılmazsınız.
Keroten içeriği yüksek besinler, kansere karşı savaşta önemli bir role sahiptir. Bal kabağı da
diğer birçok sebzeye göre alfa ve beta karoten bakımından epey zengindir. Bu özelliği
sayesinde bal kabağı, hücreleri yenileyerek düzenli tüketen kişinin kanser türlerinden
korunmasına yardımcı olur.


2. Toksin Attırır

Yanlış beslenme, kirli hava koşulları gibi sebepler; vücudumuzda toksin birikmesine neden
olur. Daha sağlıklı olabilmek, organlarımızı arındırabilmek için düzenli aralıklarla detoks
programları uygulamaya ya da toksin atmaya yardımcı gıdalarla beslenmeye ihtiyaç
duyarız. Bal kabağı da o faydalı gıdalardan biridir. İçeriğindeki karotenoidler sayesinde
antioksidan görevi görerek toksinlerin atılmasına katkıda bulunur.

3. Kemikleri Güçlendirir

Kemikler için faydalı gıdalar arıyorsanız bal kabağı, arayışınıza karşılık en leziz
seçeneklerden olabilir. Bal kabağı, kalsiyum içeriğiyle kemik sağlığını destekleyerek gelişim
çağındaki çocukların ve yaşı ilerleyenlerin iskelet yapısını güçlendirir.

4. Kolajeni Artırır

Kolajen, özellikle cildin yenilenmesini sağlayan en önemli proteinlerden biridir. İlerleyen
yaş sebebiyle vücuttaki kolajen üretimi de azalır ve cilt yaşlanmaya başlar. Bunu önlemek
ve vücudun her açıdan daha güçlü kalmasını sağlamak için kolajen bakımından zengin gıda
takviyelerine başvurmak önemlidir. Bal kabağı, vücuttaki kolajen üretimini destekler.
Böylelikle genç ve sağlıklı kalmayı mümkün kılar.

5. Sindirimi Destekler

Bal kabağı, lif bakımından en zengin gıdalar arasında yer alır. Bu yönüyle sindirim sistemi
için de bir cevher gibidir. Uzun süren tokluk hissi verirken bağırsak hareketlerinin
hızlanmasına da katkıda bulunarak hem tok kalmayı hem de kolayca sindirmeyi sağlar.
Böylelikle diyet listelerinin de vazgeçilmez bir parçası olmayı hak eder.

6. Göz Sağlığını Korur

Göz sağlığı denince akla ilk gelen havucun yanına bir turuncu arkadaş daha eklemeye ne
dersiniz? Bal kabağı da tıpkı havuç gibi bolca A vitamini içeriğiyle göz sağlığını korumaya
yardımcı olur. İleri yaşlarda görülebilecek katarakt, doku harabiyeti gibi riskleri en aza
indirir.

Bu güzel faydalardan sonra nohutun en nefis hali olan humusu bal kabaklı denemeye ne
dersiniz? Bal kabaklı humus nasıl yapılır, sayfamızı ziyaret ederek hemen öğrenebilirsiniz:

Bal Kabaklı Humus Tarifi