Balık Pişirirken Ekleyebileceğiniz 7 Baharat

Onlar; mutfakların lezzet katlayan kahramanları, yemeklerin şifa oranını
arttıranları! Elbette, birbirinden mis kokan baharat çeşitlerinden bahsediyoruz.
Baharatlar sizin de vazgeçilmezleriniz arasındaysa tarifte olsun olmasın eliniz
mutlaka bir baharat çeşidi eklemeye gidiyorsa sıradaki içeriğimiz tam size göre
olabilir.

Et, tavuk, sebze yemeği gibi akla gelen neredeyse tüm tariflere çok yakışan
baharatlar, balık çeşitlerini pişirirken de kullanılabilir ve sizi harika sonuçlara
ulaştırabilir. Yazımızın detaylarında balık pişirirken ekleyebileceğiniz, en çok
yakışan 7 baharatı öğrenebilirsiniz…

1. Karabiber

Her yemeğe yakışmasıyla en sık kullanılan baharat çeşitlerinden biri olan
karabiberi, balık pişirirken de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aynı
zamanda her damak zevkine uyabilen bir seçenek olduğundan âdeta bir joker
sayılan karabiber, balığın marine aşamasında da servis aşamasında da sizi çok
mutlu edecek bir lezzete ulaştırır. Siz de pişireceğiniz balık her ne olursa olsun
karabiberden yardım alabilirsiniz.


2. Defne Yaprağı

Et ve tavuk yemeklerinde istenmeyen kokuları yok etmek, aynı zamanda hoş bir
aromatik lezzete ulaşmak için bolca yararlanılan defne yaprağı; balık
seçenekleri için de şahane bir malzemedir. Özellikle buğulama yöntemiyle
pişirilen balıklarda muhteşem bir sonuç yaratan defne yaprağıyla siz de mis
gibi kokan balık sofraları kurabilirsiniz.


3. Biberiye

Biberiyenin patatesle olan aşkını, et ve tavuk yemekleriyle olan uyumunu
bilmeyen yoktur. Bu kez bu şifa dolu biberiyeyi, balık pişirirken kullanıyoruz!
Şöyle yoğun sayılacak kokuya ve aromaya sahip gıdaları seviyorsanız biberiye
sizin için bir hazine gibidir. Siz de dilediğiniz balığa bir miktar biberiye
ekleyebilir ve lezzeti şahlandırabilirsiniz. Yanına biraz da biberiyeli patates
eklerseniz çocuklar da pek mutlu olur, bizden önermesi!


4. Maydanoz Kurusu

Balık denince akla gelen en iyi eşlikçi lezzetler elbette ki çeşit çeşit
yeşilliklerdir. İşte, o yeşilliklerden biri bu kez kuruyup baharata dönen haliyle
karşınızda! En az taze maydanozlar kadar lezzetli maydanoz kurusunu balık
çorbasından balık buğulamaya kadar balıklı birçok tarifte dilediğinizce
kullanabilirsiniz. Hoş bir aroma katarken balığın lezzetini de hafifletecek
maydanoz kurusunu siz de çok sevebilirsiniz.


5. Kekik

Bu zamana kadar et ve tavuk yemeklerinde sıkça kullanıp artık sırayı balıklara
vermeniz gereken baharatlardan biri de kekiktir. Güzel kokusuyla konduğu her
yemeğe eşsiz bir aroma katan kekik, balıktan daha büyük keyif ve daha çok
fayda almanızı sağlayacaktır.


6. Fesleğen

Sırada yine kokusuyla baştan çıkaran baharatlardan biri var. Doğru yerde ve
doğru miktarda kullanıldığı takdirde büyüleyici lezzetlere imza atan fesleğen,
pişireceğiniz balığa da çok yakışacaktır.


7. Tarçın

Osmanlı mutfağında en sık kullanılan baharatlardan olan tarçın, genellikle tatlı
tariflerinde aklımıza gelse de aslında pilav, balık gibi birçok yemeğe harika bir
dokunuş yapar. Siz de pişirmek istediğiniz balığa toz ya da çubuk tarçın
ekleyerek güzel bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Yemeklerinize lezzet katan baharatlarınızı daha pratik bir şekilde kullanabilmeniz için harika önerilerimiz var!

Touch Me kaşıklı baharatlık ile baharatlarınızı şık bir görünüm altında saklayabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Touch Me çelik baharat öğütücü ile baharatlarınızı taze bir şekilde kullanabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.