Balık Pişirirken Sıkça Yapılan 7 Büyük Hata

Aşçılığınıza güveniyor olabilirsiniz ama bu 7 hatayı balık pişirirken sizin de yaptığınıza eminiz.

balik

1)      Balık taze taze tüketilmelidir. Bu nedenle eğer aldığınız gün balığı pişirmiyorsanız üzgünüz ama bayat balık tüketiyorsunuz.

2)      Siz hala balık kızartırken sıcak yağ mı kullanıyorsunuz yoksa? Peki balığın sıcak yağ değil soğuk yağ kullanarak kızartılması gerektiğini söylesek… 

3)     Özellikle hamsi, mezgit gibi küçük balıklar çok hızlı bir şekilde dağılabilirler. Bu nedenle, bu tür balıkları tavada çevirirken tek tek değil, bir tabak yardımıyla hepsini aynı anda çevirmelisiniz.

4)      Pişirmeden önce balıkları una bularsanız balığınızın pişirme süresini geciktirerek lezzetini bozarsınız. 

5)      Aldığınız balıkları çok uzun süre tatlı suda bekletmemelisiniz yoksa balığınızın tadını bozarsınız. 

6)      Balık çok hızlı pişebilen bir ete sahiptir. Bu nedenle çok uzun süreler pişirmemelisiniz. 

7)      Buğulama yaparken balıklarınızın su içinde yüzmesine izin vermeyin. Az su kullanarak yüksek ateşte buğulama yapın.