Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Barbunya pilaki, Türk mutfağının başlıca zeytinyağlı yemeklerinden biridir. Et ve balık
yemeklerinin ya da pilav çeşitlerinin yanında soğuk ikram edilerek nefis bir deneyim sunar.
Hem hafiftir hem de doyurucu. Formuna dikkat edenlerin, sağlıklı beslenmek isteyenlerin
daima gözdesidir. Protein, A, B6, B5, C, E vitaminleri; demir, magnezyum, çinko mineralleri
bakımından oldukça zengindir. Aynı zamanda iyi bir karbonhidrat kaynağıdır ki bu
özelliğinden dolayı özellikle kilo vermek isteyenler için tüketim miktarı iyi ayarlanmalıdır.
Barbunya pilaki sizin de en sevdiğiniz lezzetler arasında yer alıyorsa tarifimize hemen bir
göz atıp uygulamaya geçin deriz; çünkü barbunya pilaki, içeriğiyle besleyici ve çok leziz,
hazırlanışıyla pek pratik!
Nefis barbunya pilaki nasıl yapılır, işte tüm detaylar…
● İlk olarak bir tencerenin içerisine 4 yemek kaşığı yağı, rendelenmiş 1 adet kuru
soğanı ve rendelenmiş 1 diş sarımsağı ekleyip kavurun.
● Ardından 1 yemek kaşığı salçayı ve 1 adet küp küp doğranmış domatesi ekleyip iyice
pişirin.
● Daha sonra ufak küpler halinde doğranmış olan 1 adet patates ve 1 adet havucu
ekleyip kavurmaya devam edin.
● 3 su bardağı haşlanmış barbunya ve 4 su bardağı sıcak suyu da ekleyip pişmeye
bırakın.
● Kaynayınca içerisine 2 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip tüm
malzemeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
● Soğuduktan sonra dilerseniz üzerine limon suyu gezdirerek servis edin.