Basit Eklemelerle Sıradan Lezzetleri Bambaşka Tariflere Çevirebilirsiniz!

Kendi evinin gurmelerine #iyigelecek önerilerimiz var. Pratik yemek tarifleri, pişirme ipuçları, mutfakta hayat kolaylaştıran bilgiler derken işe biraz da lezzet katalım dedik. Türk mutfağının geleneksel yemek tariflerine minik bazı lezzet ipuçları ekledik ve bakın ortaya neler çıktı.

1- İçi zor pişen sebzelerden biri ile başlayalım; patates. Patateslerin daha çabuk pişmesini ve bambaşka bir aromaya kavuşmasını istiyorsanız, kaynama suyuna birazcık tereyağı katabilirsiniz.

 akordiyon-patates-tarifi

2- Kek tarifleri ile aranız iyiyse bu öneriyi mutlaka deneyin. Kek harcına yumurta yerine muz koymayı deneyin. Aradaki lezzet farkına bayılacaksınız. Bu arada 1 adet yumurta, yarım muza tekabül ediyor.

hurmali-islak-kek

3- Fasulyeleri akşamdan ıslatmayı unuttuysanız, tuzsuz suda kaynatın ve her 7-10 dakikada yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyin. En az akşamdan ıslatmış kadar etki edecektir.

fasulyeli-misir-salatasi

4- Sütün içine bir çimdik şeker atarsanız, daha çabuk kaynamasını sağlarsınız. Malum, sütün kaynaması zaman alır.

hurmali-sutlac-tarifi

5- Kurumuş olan limonu, birkaç saatliğine suya atıp bekletin. Anında yumuşayacaktır.

limon-serbeti

6- Sertleşmiş peyniri doğramadan önce üzerine biraz ayçiçek yağı sürmeyi deneyin. Hem lezzeti farklılaşacak hem de doğraması kolay olacaktır.

peynirli_ekmek