Bu Çok Basit ve Pratik Fikir, Bayatlamış Ekmeklerinize Yeniden Hayat Verecek!

Sağlam bir ekmek tüketicisi değilseniz o ekmekler bayatlamaya ne yazık ki mahkum olabiliyor. Büyüklerimizden öğrendiğimiz bilgiye dayanarak “ekmek atılmaz günahtır” felsefesi ile gün geçmiyor ki yeni çözümler üretmeyelim.

Hatırlarsanız daha önce şöyle bir yazı hazırlamış; bayat ekmekleri değerlendirmenin yolları nefis tarifler ile taçlandırmıştık. Eğer canınız tarif değil de ekmeği taze taze yemeği çektiyse ona da çözümümüz var. Hem de çok basit.

1- Ekmeği ıslatarak işe başlayın. Her ne kadar ıslak ekmek kuşların favori yemeği olsa da sizin için pek iştah açmıyor olabilir. Küçük bir sır verelim: Merak etmeyin sonunda taze olacak! 🙂

ekmek

2- İkinci olarak fırına verin. Önceden ısıtılmış 300 derece fırında, 6 – 12 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

fırında_ekmek

Fırından çıktığında sizi taptaze bir ekmek bekliyor olacak. Sonrasında yanında ne görmek istediğiniz ya da onunla hazırlamak istediğiniz tarif size kalmış.

Unutmayın; sınırınız gökyüzü! 😉