Bayatlayan Keklerden Yapabileceğiniz 5 Harika Tarif

Misafirler için özenle hazırlanan kocaman bir kek, ne kadar nefis olursa olsun
bitirilemeyip bayatlamaya terk edilebilir. Yazımızın devamında, bayatlamaya
terk edilen tüm kekleri kurtaracak, midelere bayram ettirecek tarifler sıraladık.
İşte, bayatlayan kekleri değerlendirerek yapabileceğiniz birbirinden nefis 5
tarif…

1. Köstebek Pasta

Nedensiz bilinmez ama köstebek pasta, ismi duyulduğu an gülümseten
lezzetler arasında yer alır. Özel günlere daha da anlam katar, sıradan günleri de
güzelleştirir. Siz de köstebek pasta seveniyseniz ya da onu mutlaka denemek
istiyorsanız tam zamanı olabilir! Bayatlayan keklerinizi değerlendirebileceğiniz
en nefis seçeneklerden biri olan köstebek pasta yapımı için hemen sayfamızı
ziyaret edebilirsiniz:

Mini Köstebek Pasta Tarifi

2. Truf

Özel pastanelerin aranan lezzetlerinden biri olan trufu bayatlayan keklerinizden
yapabilir, harika bir geri dönüşüme şahit olabilirsiniz. Çay keyfinizi katlayacak,
kahve sohbetinize eşlik edecek nefis bir truf nasıl yapılır, tüm detaylarıyla
sayfamızda sizi bekliyor. Hemen tıklayın:

Kahve Yanına Tadımlık Lokmalar: Truff

3. Muhallebi

Bu zamana kadar yaptığınız muhallebilere küçük bir yenilik getirmeye ne
dersiniz? Üstelik bu yenilik, bayatlayan keklerinizi de çok mutlu edecek! Nasıl
bir muhallebi yaparsanız yapın, bu değerlendirme işinin sırrı sunumda. Nasıl
mı? Buyurun detaylara:

● Tatlı kasesinin çeyreğini muhallebi ile doldurun.

● Daha sonra muhallebinin üzerine önceden un haline getirdiğiniz bayat
keklerden 1-2 yemek kaşığı ekleyip tekrar muhallebi doldurun.

● Kâse dolana kadar bu şekilde ilerleyin. Dilerseniz aralara meyve parçaları
da serpiştirebilirsiniz.

● Sonunda hem sunumu hem de lezzeti farklı muhallebinizi keyifle
kaşıklayabilirsiniz.

● Muhallebi tarifi içinse buraya buyurun:

Limonlu Muhallebi Yapımı

4. İkramlık

Evde bayatlayan kek varsa habersiz gelen misafirleri şaşırtma zamanıdır! Çok
pratik üstelik çok leziz bu öneriyi birkaç dakikada hazırlayabilir, misafirlerinizi
tam kalplerinden yakalayabilirsiniz. Nasıl mı? Şöyle buyurun:

● Bayatlayan keki 3-4 su bardağını dolduracak kadar ufalayın. Daha sonra
2 tane küçük muz ya da rendelenmiş elma ile karıştırın.

● Hazırladığınız karşımdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın.

● Son olarak dışını şekerleme ya da erimiş çikolata ile kaplayıp servis edin.

5. Rulo Pasta

Çay olana kadar bayat kekleri nefis bir pastaya dönüştürmeye hazır mısınız?
Bu nefis pastayla akşamınıza keyif katabilir, çocuklarınızı sevindirebilirsiniz.
Bayatlayan kekten rulo pasta nasıl yapılır, buyurun detaylar:

● Öncelikle bayat kekleri iyice ufalayın ve alüminyum folyo üzerine dökün.

● Daha sonra merdane yardımıyla iyice ezip yapıştırarak hamur haline
getirin.

● Arasına 1 paket kakaolu krem şanti ve 1 çay bardağı süt ile hazırladığınız
karışımı yayın.

● Daha sonra dikkatli bir şekilde alüminyum folyo ile sarıp buzluğa koyun.

● 2-3 saat beklettikten sonra üzerine taze meyve dilimleri ekleyip servis
edin.

 

Bayatlamaya terk edilen keklerimizi kurtarmaya yardımcı olacak pasta ürünleri Migros Sanal Market’te!

Tulu Porselen Flora pasta tabağı ile kurtardığınız kekleri güzel ve estetik bir şekilde sunabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Pakmaya kakaolu pasta jeli ile hazırlayacağınız pastanın lezzetini katlayabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.