Bazlama Sevenlerin Kalpleri Kadar Yumuşak 5 Bazlama Tarifi

Bazı sofralar yumuşacık bir bazlama olmadan düşünülemez. Yanına iyi
demlenmiş bir çay, bolca yeşillik, peynir ve reçel çeşitleriyle hem göze hem de
mideye hitap eden mükellef bir sofra kurulur. Bugün siz de mutlu edecek bir
çay sofrası kurmak isterseniz bazlama istediğinizi verebilir. İçeriğimizin
devamında bazlama tosttan mini bazlamaya 5 leziz tarif sizi bekliyor. İşte,
detaylar…

1. Herkes Bayılır: Bazlama

Lezzet için hiç üşenmeyip hikâyenin en başından başlamak isteyenleri böyle
alalım. Bu tarifle kendi bazlamanızı kendi ellerinizle yapacak, sonrasında ister
tost ister sandviç gibi birçok farklı şekilde tüketebileceksiniz. İşte, karbonhidrat
isteğinize iyi gelecek bazlama tarifi:

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için hemen tıklayın:

Bazlama Tarifi

2. Çok Pratiktir: Fırında Kavurmalı Bazlama

Millet olarak “Kavurma” denince akan sular duruyor, sofranın en güzel köşesi
ona açılıyor. Bayram sofralarının, düğün davetlerinin vazgeçilmezi o oluyor.
Kimi zaman tost arasında kimi zaman tane tane dökülen pilavın yanında karşı
konulamıyor. Bu kez ise kavurma çok başka bir hal alıyor. Evet, nefis
kavurmalar yumuşacık bazlama ile buluşuyor. Altına döşenen kaşar peyniri,
üzerine eklenen domates dilimiyle bir hoş ediyor. İşte, fırında kavurmalı
bazlama tarifi:

  •  İlk olarak bazlamaları yuvarlak şekilde bir yüzeyini kesip çıkarın.
  •  Ardından içlerine sırasıyla domates, kaşar peyniri, kavurma ve susamı
    ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirip
    sıcak olarak servis edin.

    Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için hemen tıklayın:

Fırında Kavurmalı Bazlama

3. Pizzaya Yeni Bakış: Bazlamadan Pizza

Tüm dünyada sevilerek tüketilen bir lezzet olan pizzaya bu kez biraz Türk
yorumu değdi. Bazlamayla pizza malzemeleri buluştu, ortaya damaklara
yaraşır, gerçek pizzayla yarışır sonuç çıktı. Siz de en pratik yoldan nefis bir
pizza yemek isterseniz işte, bazlamadan pizza tarifi:

  •  Bazlama ekmeğini keskin bir bıçak yardımıyla yatay olarak kesin.
  •  Domates sos için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.
    Domates sosu ekleyip 1 dakika kadar soteleyin. Rendelenmiş sarımsak,
    kekik ve arzuya göre ekleyeceğiniz çok az miktarda tuz ile çeşnilendirin.
  •  Hazırladığınız sıcak sosu ortadan ikiye kestiğiniz bazlama ekmekleri
    üzerine sürün.
  •  Sucuk dilimleri, közlenmiş kırmızı biber küpleri, konserve mısır ve
    dilimlenmiş zeytinleri serpiştirin.
  •  Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ve arzuya göre 1/2 tatlı kaşığı kadar
    kekik ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene kadar
    pişirin.
  •  Fırından çıkardığınız bazlama pizzayı, bekletmeden sıcağı sıcağına
    dilimler halinde servis edin.

    Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için hemen tıklayın:

Bazlamadan Pizza Tarifi

4. Sunumuyla Ayrı Sevdirir: Mini Bazlama

İple çekilen hafta sonu kahvaltıları, özenle süslenen çay sofraları için
yumuşacık bir tarif arıyorsanız mini bazlamaları çok sevebilirsiniz. Hoş sunumu
ve tatlı ya da tuzlu her eşlikçiye yakışan lezzetiyle mini bazlamalar sizinle
buluşmayı bekliyor. İşte, nefis mi nefis mini bazlama tarifi:

  •  Elenmiş unu derin bir karıştırma alın. İnstant maya ve tuzu unun kenar
    kısımlarına serpin.
  •  Ortasını havuz gibi açın. Ilık süt, su, ayçiçek yağı ve toz şekeri ekleyip
    kenar kısımlardan orta kısımlara doğru alarak yoğurmaya başlayın.
  •  Kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru üzerine nemli bir bez örtüp
    oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  •  40-45 dakika kadar dinlendirdiğiniz hamurun havasını alıp kısa bir süre
    daha dinlendirin.
  •  Mayalandırma işlemi sonrasında hafifçe unlanmış bir mutfak tezgâhı
    üzerinde parti parti açtığınız mayalı hamurlara çay bardağının ağız
    kısmıyla şekil verin.
  •  Önceden ısıttığınız yağsız tavaya aldığınız minik bazlamaları ters yüz
    ederek hafif bir renk alana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için hemen tıklayın:

Mini Bazlama Tarifi

5. Kahvaltıya Çok Yakışır: Bazlama Tost

Tost âşıklarına iyi gelecek bir tarifle daha karşınızdayız. Hangi malzemeyle
olursa olsun, iki dilim ekmek birbirine kavuşsun, beni lezzete doyursun;
diyorsanız bir de bazlama tostu denemeye var mısınız? Bildiğiniz tostlardan
çok daha yumuşak oluşuyla özel sosu ve bolca peyniriyle aklınızı başınızdan
alacak bazlama tosta bir şans vermek için buyurun tarifimize:

  •  Bazlama ekmeğini tırtıklı bir bıçak yardımıyla yatay olarak kesip iki eşit
    parçaya ayırın.
  •  Domates püresini; tuz ve taze kekik ilavesiyle karıştırıp bazlama
    ekmeğinin taban kısmına sürün.
  •  Dilimlenmiş sucukları yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
    Diğer bazlama ekmeğini üzerine kapatıp tost makinesinde peynirler
    eriyene kadar kızartın. Dilimler halinde sıcak olarak servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için hemen tıklayın:

Bazlama Tost Tarifi

 

Migros Sanal Market üzerinden isterseniz bazlama tavasını isterseniz de direkt olarak bazlama siparişi verebilirsiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın.