Bir Türlü Kıvamı Tutmuyor mu? Rafadan Yumurta Yapmanın 4 Sırrı da Bizden Olsun!

Hayaller rafadan, gerçekler sulu taraftan! Kahvaltının göz bebeği rafadan yumurtayı bir türlü tutturamayanlardansanız, bu bilgiler size #iyigelecek.

1- Yumurtayı ocaktan aldıktan sonra soğuk suya atın; kıvamı daha kayısı olacaktır.

yumurta_testi

2- Yumurtayı kabuklarından daha iyi ayırmak için, sivri kısmı baş aşağı duracak şekilde suda tutun. Birkaç saniye soğutun.

yumurta

3- Yumurtayı pişirmeden önce suyu ısıtın. Direkt soğuk su ile temas ettiğinde yumurta çatlatacaktır. Haşlama suyunun içerisine biraz da tuz atarsanız kabuğunun kırılmasını da önlemiş olursunuz.

yumurta

4- Eğer yumurta kabınız yoksa, bir kasenin içerisine pirinç doldurun ve yumurtayı içine oturtun; pirinç taneleri yumurtanın kaymasını engelleyecektir 🙂

pirinçsuyu

Afiyet olsun!