Bol Köpüklü Leziz Bir Türk Kahvesi Yapmanın 6 Püf Noktası

Türk kahvesi; sohbetlerimize, ziyaretlerimize, yorgunluklarımıza ve tüm
keyiflerimize ortak olan en faydalı ve en leziz içeceklerden biridir; ancak herkes
bilir ki lezzeti, bol köpüklü olduğunda tamamdır!
Peki; bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır, bol köpüklü Türk kahvesi
yapmanın püf noktaları nelerdir? Yazımızın devamında bol köpüklü bir Türk
kahvesi yapabilmeniz için ihtiyacınız olan tüm püf noktalarını derledik, buyurun
detaylara…

1. Taze Kahve Kullanın

Ne kadar dikkatli davransanız da kahvenizin köpüğünün kaçtığından şikâyet
ediyorsanız asıl suçlu kullandığınız kahvenin bayatlığı olabilir. Bol köpüklü
kahve yapabilmenin en önemli püf noktası, taze çekilmiş kahve kullanmaktır.
Eğer taze çekilmiş bir kahve bulamıyorsanız paketi yeni açılmış bir kahve de
sizi iyi bir sonuca getirecektir. Paketi açılan kahveleri de bir sonraki kahve
keyfiniz için serin, kokusuz ve kuru bir yerde saklamayı unutmayın. Bu sayede
lezzeti değişmemiş ve bolca köpüren bir kahve pişirebilirsiniz.


2. Soğuk ve İyi Su Kullanın

Bol köpüklü bir Türk kahvesi pişirebilmek için kahvenin asıl malzemelerinden
biri olan suyu doğru seçmeniz gerekir; çünkü iyi bir kahve deneyimi için
kahvenin kalitesi kadar suyun kalitesi de son derece önemlidir. Bol köpüklü bir
kahve yapmak için kullanacağınız suyun klor ve kireç içermemesine dikkat
edin.


3. Su Oranını İyi Belirleyin

Bol köpüklü bir kahve yapabilmek için kullanacağınız su miktarıyla kahve
miktarını doğru oranlayın. Standart büyüklükte bir fincan için 2 çay kaşığı
kahve kullanın. Bunun için ekleyeceğiniz su miktarını kahve fincanında dudak
payı bırakacak kadar olacak şekilde belirleyebilirsiniz. Bu sayede su ve kahve
oranını doğru yapabilir, kahvenin bol köpüklü pişmesini sağlayabilirsiniz.


4. Yavaşça Karıştırın

Bol köpüklü bir kahve yapmak istiyorsanız malzemeleri cezveye koyduktan
sonra en fazla 30 saniye kadar yavaş ve nazik bir şekilde karıştırın. Eğer ki
sabırsız davranır, karıştırma işlemini sert ve hızlı bir şekilde yaparsanız
kahvenizin köpüklenmesini engelleyebilirsiniz. Kahveyi ocağa aldığınızdaysa
hiç karıştırmamaya dikkat edin. Bu noktalara dikkat ettiğinizde bol köpüklü bir
Türk kahvesi pişirebilirsiniz.


5. Kısık Ateşte Pişirin

Leziz bir yemek istiyorsanız da bol köpüklü bir kahve içmek istiyorsanız da en
önemli kurallardan biri, pişirmek için kısık ateşten yararlanmaktır. Kısık ateş
sayesinde kahvenin hemen kabarıp taşmasını önler, yavaşça pişirerek daha
lezzetli ve köpüklü olmasını sağlarsınız.

6. Kenarlarından Boşaltın

Kusursuz bir şekilde pişirip bolca köpürttüğünüz kahveyi fincanlara
paylaştırırken de dikkatli davranmakta fayda var. Cezvede kalan kahveyi
fincanlara yavaşça fincanın kenarlarından doğru boşaltmaya özen gösterin. Bu
şekilde yapmaz, kahveyi fincanın orta yerinden hızlıca boşaltırsanız kahvenin
köpüğünün sönmesine neden olabilirsiniz.