Brokoli Buzlukta Nasıl Saklanır?

Brokoli, mevsiminin vitamin bakımından en zengin seçenekleri arasındadır. Çorba,
buğulama, fırınlama gibi birçok haliyle sofralarda yer bulur ve mevsimi sağlıkla geçirmeye
yardımcı olur.

Yazımızın devamındaki öneriler ise brokoliyi iyi bir şekilde saklamanızı ve diğer
mevsimlerde de tüketmenizi sağlayacak. İşte, brokoliyi buzlukta saklamanın 5 adımı…

1. Taze Olmasına Dikkat Edin

Diğer mevsimlerde de taptaze brokoliler yemek istiyorsanız dondurmak için satın
alacağınız brokolinin de taze olmasına dikkat edin. Dondurulmak için tercih edilen taze
brokoliler, buzlarından kurtulduğunda da tıpkı mevsimindeymişçesine taze olacak, siz de
bol vitamininden faydalanabileceksiniz.

2. Parçalayıp Temizleyin

Brokoli, büyük bir forma sahip sebze çeşitlerinden biridir. Bu nedenle işe öncelikle küçük
parçalara ayırmakla başlamak en iyi adım olacaktır. Orta büyüklükte parçalara ayırdığınız
brokolileri iyi bir şekilde temizledikten sonra diğer mevsimler için dondurmaya hazır hale
getirebileceksiniz.

3. Kısaca Pişirin

Dondurduğunuz brokolinin çözüldüğünde ıslak ve bozulmuş bir görünüme sahip olmaması
için dondurmadan önce brokoliyi kısa bir pişirme işleminden geçirmeniz gerekir. Brokolileri
kaynayan suya atıp kısaca pişirin. Ardından kevgir yardımıyla sıcak sudan alıp soğuk suya
aktararak şoklayın.

4. Porsiyonlayın

Şokladığınız brokolileri kuruladıktan sonra tek seferde tüketebileceğiniz porsiyonlara
ayırın. Ardından buzdolabı poşeti ya da uygun kaplara aktarın.

5. Sıkıca Kapatın

Dondurmak istediğiniz brokolileri poşet ya da kutularken hava ile temaslarını tamamen kesmeye
dikkat edin. Bu sayede brokolinin dayanıklılık süresini uzatabilir, renginin sararmasını
önleyebilir, çok daha nefis bir sonuç elde edebilirsiniz.

 

 

Brokoli siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten oluşturmak için hemen tıklayın.