Çeşni ve Sosları Pratik Kullanmak İçin 7 Yardımcı Fikir

Çeşni ve Sosları Pratik Kullanmak İçin 7 Yardımcı Fikirle tanışın…
sos
1. Meyve ve sebzeleri, tam mevsiminde tüketmeye özen gösterin. Ancak bu şekilde sos ve baharatlar tam kıvamında bir lezzet katacaktır.
2. Dereotunu, her tür çorbanızı, salatanızı veya ana yemeğinizi renklendirmek için kullanabilirsiniz. Deniz mahsullü soslara ve salata soslarına çok yakışan dereotunun kurutulmuş halini baharat olarak veya taze ve yeşil halini tabaklarınızı süslerken kullanabilirsiniz.
sos-onerleri
3. Vanilya özünü bir parça pamuğun üstüne sürüp buzdolabınızın arka taraflarına yerleştirin. Bu şekilde kötü kokulara son vermiş olacaksınız. Kabartma tozunu da küçük bir kaba koyup aynı şekilde kullanabilirsiniz.
4. Zencefili soyarken kaşık kullanmayı deneyin. Bu şekilde zencefili daha az israf etmiş olursunuz ve tadı bozulmaz.
soslar
5. Her zaman; kuru baharatları pişirirken, taze baharatları ise yemeği süslerken kullanın.
6. Maydanozu saplarından ayırmak için çatal kullanmayı deneyin. Çatalı ters şekilde yapraklara doğru hareket ettirirseniz işiniz kolaylaşacak.
7. Yemeğe çeşni ilave ederken bir yandan tadarsanız, istediğiniz tada daha kolay ulaşırsınız.