Ceviz Kullanarak Yapabileceğiniz 5 Farklı Tarif

Kuru yemişler arasında ceviz, sağlık için en faydalı olanlardan biridir. Kolesterolü
düşürmeye yardımcı olması, hafızayı güçlendirmesi, cildi güzelleştirmesi, toksinleri atması
gibi birçok etkisi sayesinde doktorlar tarafından düzenli tüketilmesi önerilir.
Cevizin faydalarının yanı sıra lezzeti de mest eden cinstendir. Tatlıdan tuzluya her tarife
pek yakışır, her tarifin hem lezzetini hem de besin değerini artırır.
Yazımızın devamında cevizin faydalarından bolca yararlanabilmeniz için ceviz kullanarak
yapabileceğiniz tarifleri sıraladık. İşte, cevizli 5 nefis tarif…

1. Farklı Lezzet Arayanlara: Cevizli Mafruka

Hem ev yapımı hem de sıra dışı bir tatlı arıyorsanız cevizli mafruka tam size göre olabilir!
Arap mutfağına ait olduğu bilinen cevizli mafruka, pratik yapımıyla aniden gelen tatlı
krizlerine hoş ve bol cevizli bir çözüm! İşte; mis gibi süt kokan, cevizine doyulmayan
mafruka tatlısı tarifi:

● Küçük parçalara ayırdığınız ceviz içini derin bir kaseye alın. Küçük bir sos
tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte erimeye bırakın.

● Havanda ezdiğiniz kakule çekirdeklerini toz haline getirin. Pudra şekeri, ceviz içi ve
eritilmiş tereyağını bir spatula yardımıyla karıştırın.

● Streç film serili kaplara iki eşit parçaya böldüğünüz cevizli ve tereyağlı karışımı
buzdolabında soğutun.

● Muhallebisi için; oda sıcaklığında beklettiğiniz sütü derin bir tencereye alın. İrmik,
toz şeker ve vanilya ilavesiyle sürekli karıştırarak pişirin.

● Koyu bir kıvam aldığında ocaktan alıp soğumaya bıraktığınız muhallebi karışımını,
buzdolabından çıkardığınız cevizli kat üzerine serip üzerini düzeltin.

● Diğer cevizli katı dikkatli bir şekilde üzerine kapayıp dilimler halinde servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Cevizli Mafruka Tarifi

 

2. Farklı Bir Dokunuş: Narlı, Cevizli Kısır

Misafir toplantılarının, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir kısır. Bol acısı, hafif ekşisi ve
yeşillikleriyle tadına doyum olmaz. Siz de kısırdan vazgeçemeyenlerdenseniz bu kez içine
biraz da ceviz hatta biraz da nar eklemeye ne dersiniz? Renk ve faydası katlanan kısıra
bayılacaksınz! İşte; narlı cevizli kısır tarifi:

● İnce bulguru kaynar suyla ıslatın.

● 15 dakika dinlendirin.

● Tüm malzemeleri karıştırarak, baharat ve soslarını ilave edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Narlı, Cevizli Kısır Tarifi

 

 

3. Tam da Mevsimi: Mandalina ve Cevizli Kereviz Salatası

Kış aylarının iki güçlü gıdası olan mandalina ve kerevizi bir tarifte buluşturduk, yetmedi bir
de cevize arkadaşlık ettirdik! Siz de vitamin ve omega-3 deposu bir lezzet arıyorsanız bu
tarif size iyi gelecek! İşte, sofranızı tamamlayacak mandalina ve cevizli kereviz salatası
tarifi:

● Kerevizi rendeleyin.

● Üzerine limon sıkın.

● Yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve tuzla sosunuzu hazırlayın.

● Ceviz ve mandalinayı ekleyin ve karıştırın.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Mandalina ve Cevizli Kereviz Salatası Tarifi

4. Ara Öğün Önerisi Arayanlara: Çikolatalı Cevizli Enerji Bar

Diyet dönemindekiler ya da hayatının tamamında sağlıklı beslenmeyi önemseyenler iyi
bilir; ara öğün seçimi biraz zorlu olabilir. Tok tutacak, sağlıklı aynı zamanda da lezzetli bir
ara öğün bulmak sizi de zorluyorsa bu tarifimiz sizin için gelsin! İşte, cevizin de katkılarıyla
nefis mi nefis enerji bar tarifi:

● Gerekli tüm malzemeyi robottan geçirip alüminyum folyo yardımıyla kalıp şekline
getirin.

● Ardından buzdolabında 2 saat bekletip keyifle tüketebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çikolatalı Cevizli Enerji Bar Tarifi

5. Makarnanın En Lezzetli Hali: Lor Peynirli Cevizli Erişte

Sevenleri iyi bilir; makarna, içine hangi malzeme eklenirse eklensin her bir malzemeyi
coşkuyla karşılar, her seferinde kusursuz bir lezzet sunar. Siz de onun bu tarzına
güveniyorsanız bugünkü sofranızda erişte makarnaya yer verin ve içine bolca ceviz ekleyin,
deriz! İşte; lor peyniriyle protein, ceviziyle omega-3 zengini, size iyi gelecek tarifimiz:

● İki su bardağı erişteyi iyice kavurun.

● Bol suda haşlayarak süzün.

● Bir yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp 50 gr ceviz içini
kavurun.

● Erişteleri ekleyip karıştırın.

● 100 gram lor peyniri ilave ederek servise hazır hale getirin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Lor Peynirli Cevizli Erişte Tarifi

Tüm tariflerde kullanabileceğiniz en taze cevizleri Migros Sanal Market üzerinden hemen
sipariş verebilirsiniz: