Çıtır Patates Kızartmanın 5 Pratik Yöntemi

Patates kızartması çocuktan yetişkine herkesin favorileri arasına girmeyi
başaran seçeneklerden biridir. Madem öyle, onu layıkıyla pişirmek de son
derece önemlidir. Peki, hamburger restoranlarında olduğu gibi çıtır çıtır patates
pişirmenin yöntemleri nelerdir? O lezzeti kendi evimizde, kendi ellerimizle
hazırlamak mümkün müdür? Gelin, detaylara birlikte bakalım…

1. Doğru Patatesi Seçin

İdeal lezzette bir patates kızartması için öncelikle doğru patatesi seçmeye özen
gösterin. Yeşermemiş ve yumuşamamış, sarı ve kızartmalık patatesleri tercih
ederek çıtır mı çıtır sonuçları kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

2. Yağı İyice Kızdırın

Patates kızartmasının çıtır olabilmesi için ilk kurallardan bir diğeri de yağın
iyice kızmış olmasıdır. Yağ yeterince kızmadıysa patatesler, fazla yağ çekip
hamurlaşmaya başlar. İyice kızgın yağ ise çıtır bir sonuca ulaştırır.

3. Sirkeli Suda Bekletin

Mutfaktaki sadık yardımcılardan olan sirke, nefis patatesler için de emrinize
amade! Soyup doğradığınız patatesleri, iki damla sirke eklediğiniz soğuk su
içerisinde bekletin. Bu basit yöntem sayesinde patateslerin çok daha çıtır
piştiğini göreceksiniz.

4. Tuzlu Sodada Bekletin

Yemeği fazla kaçırdığınızda imdadımıza koşan soda, bu kez yemeğinize güzellik
katmak için yanınızda! Soyup doğradığınız patatesleri, bir miktar tuz
karıştırdığınız soda içerisinde 30 dakika kadar bekletin. Süre sonunda pişirerek
patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlayın.

5. Dondurun

Dondurulmuş patateslerin, ne kadar çıtır sonuçlar verdiğini mutlaka
deneyimlemişsinizdir. O halde sıra sizde! Bu kez soyup doğradığınız patatesleri
hemen pişirmek yerine daha sonra pişirmek üzere dondurucuya yerleştirin. Bu
sayede hem zaman kazanın hem de çıtır sonuçların tadını çıkarın!

 

 

Patates siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın.