Daha İyi Bir Çay Demlemenin 5 Püf Noktası

Çay; kahvaltılarda, misafirliklerde, günün her saatinde ülkemizde en çok tüketilen
içeceklerden biridir. Yanına güzel bir atıştırmalıkla keyfi de sohbetleri de leziz şekilde
tamamlar. Bize de en iyi şekilde hazırlaması düşer.

Yazımızın devamında çay keyfinizin kusursuz olması için çayın lezzetini katlayacak öneriler
bulabilirsiniz. Buyurun detaylara…

1. İyi Bir Tercih Yapın

Leziz bir çay keyfi için en önemli detaylardan biri elbette ki çay seçiminizdir. Bu noktada
güvendiğiniz markalarınürettiği çaylardan satın almanız gerekir.

2. Yanmamasına Dikkat Edin

Çay demlerken birçoğumuz çay suyunu koyarken demliğe de çayı ekler. Halbuki bu
alışkanlık kaynayan suyun buharıyla birlikte çayın yanmasına sebep olur. Bunun yerine çay
suyu kaynadıktan sonra demliğe çay eklemek, çayın lezzeti açısından çok önemlidir.

3. Karıştırın

Lezzetli bir sonuç için sadece şeker konmuş çayı karıştıracağınızı düşünüyorsanız çok
yanılıyorsunuz. Çayın iyi demlenebilmesi için suyun yüzeyinde kalması yerine demliğin
dibine çökmesi gerekir. Çayda daha yoğun bir lezzet sağlamak için çayı karıştırın ve çayı
dibe itin.

4. Demlenme Süresi Bırakın

Bazılarımız sabırsız olsa da çaya yeteri kadar bir demlenme süresi bırakmanın önemli
olduğunu bilmelidir. Suyunu ekledikten sonra 15-20 dakika kadar demleme süresi bırakın.
Bu süreyi aşmamaya ya da azaltmamaya dikkat ederek ideal bir çay lezzeti
yakalayabilirsiniz.

5. Farklı Çaydanlıklar Tercih Edin

Çay demlemek için tercih edeceğiniz çaydanlığın özellikleri de çayın lezzetini doğrudan
etkileyebilir. İyi bir çay lezzeti için metal, çelik, porselen gibi materyallerden yapılmış
çaydanlıklar kullanabileceğiniz gibi french press gibi aparatlardan da yararlanabilirsiniz.

En güzel çayları Migros Sanal Market üzerinden hemen sipariş verebilirsiniz: