Damakta Bıraktığı Yumuşacık Hisse Bayılanlar İçin 5 Kremalı Tarif

Güzel bir krema, yemeğin tüm havasını değiştirip kendine âşık edebilir. Siz de
kremanın damakta bıraktığı o yumuşacık hissi çok seviyor, kremalı tariflere bir
tabakla asla doyamıyorsanız tam size göre önerilerimiz var. Bu akşam
yemeğinde dilediğiniz kremalı tarifi yapabilir, sofranızın keyfini katlayabilirsiniz.
İşte, 5 nefis kremalı tarif…

1. Kremalı Lahana Çorbası Tarifi

Lahana sevmeyenler tekrar düşünsün çünkü onlara nefis bir önerimiz var! Bu
çorba; kapuska, turşu gibi çok sevilen lahanalı tariflere rakip olacak bizden
söylemesi. Siz de bugünkü menünüzde kremalı lahana çorbasına yer vererek
sofranıza güzel bir başlangıç yapabilir, lahanaya yeni ve olumlu bir bakış açısı
kazanabilirsiniz. Kremalı lahana çorbası nasıl yapılır, buyurun detaylar:

– Geniş bir tencerede 120 gram tereyağını eritin ve 120 gram unu ekleyin,
açık kahverengi olana kadar orta ateşte karıştırın.

– Tereyağı ve un karışımına yavaşça ve sürekli karıştırarak 2,5 litre tavuk
suyunu ekleyin.

– 750 gram beyaz lahanayı kabaca kesip tencereye ekleyin ve yumuşayana
kadar orta ateşte pişirin.

– Lahanalar yumuşayınca ince blenderden geçirip tekrardan tencereye
alın.

– 200 ml krema, bir tutam tuz, bir tutam karabiber ekleyip karıştırın.
Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kremalı Lahana Çorbası Tarifi

2. Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi

Kremalı tarifler denince genellikle aklınıza ilk olarak kremalı mantarlı makarna
geldiğini biliyoruz; çünkü kendisi hem leziz hem de pratik bir seçenektir. Yeri
geldiğinde öğrenci dostu, yeri geldiğinde güzel bir sofra kurmak isteyen
çalışanların kurtarıcısı olur. Öğle aralarında, arkadaş buluşmalarında pek iyi
gider. Siz de dışarıda yediğiniz kadar lezzetli bir kremalı mantarlı makarna
pişirmek istiyorsanız tarifimiz sizi bekliyor:

– Önce 1 paket penne makarnayı 1,5 litre tuzlu suda haşlayın.

– Diğer yandan uygun bir tavada doğranmış 10 adet mantarı ve 1 adet
kabağı soteleyin. Ardından makarnaları ilave edin.

– Daha sonra 1 su bardağı krema ekleyin ve bir miktar limon kabuğu
rendesi serpin.

– Yaklaşık 5 dakika kadar pişirmeye bırakın.

– Daha sonra rendelenmiş parmesan veya eski kaşar peyniri ekleyin.

– Son olarak taze fesleğen yaprakları ile süsleyip servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi


3. Kremalı Domates Çorbası Tarifi

Eğer ki domates mevsimindeyseniz mis gibi kokan, kıpkırmızı domateslerden
yapabileceğiniz en iyi tariflerden biri; kremalı domates çorbasıdır. Dumanı
üzerindeyken buram buram kokusu, kaşıklamaya davet eder. Bir de
rendelenmiş kaşar peyniri eşlik ederse bildiğiniz diğer tüm çorbaları
unutuverirsiniz. Siz de mevsimin en güzel domateslerini nefis bir çorba olarak
tüketmek isterseniz buyurun kremalı domates çorbası tarifimizin detaylarına:

– Geniş bir tencerede 20 ml zeytinyağı ve 20 ml tereyağını karıştırın.

– 1 adet kuru soğan, 1 adet kereviz, 1 adet havucu kabaca doğrayıp orta
ateşte yumuşayana kadar 5-6 dakika kadar pişirin ve 30 gram un ekleyin.

– Orta ateşte unun rengi açık kahverengi olana kadar pişirmeye devam
edin.

– 1 diş sarımsağı, 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip biraz daha
karıştırın.

– 700 gram kadar doğranmış domatesi, 900 ml tavuk suyu ve istediğiniz
kadar tuz ve biberi ekleyip yaklaşık 45 dakika orta ateşte pişirin.

– Bütün malzemeler yumuşadığında çorbayı blenderden geçirin, ince bir
süzgeç ile tekrar tencereye süzün.

– Tekrar tencereye süzdüğünüz sıcak çorbanın üstüne ısıttığınız 175 ml
kremayı ekleyip karıştırın ve servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kremalı Domates Çorbası Tarifi

4. Kremalı ve Mantarlı Bonfile Tarifi

Özel bir sofra kurmak istiyor, ama hazırlık için uzun uzun vakit bulamıyorsanız
en iyi seçeneklerden biri bonfile pişirmektir. Pratik bir şekilde, risksiz bir
deneyim yaşatarak leziz bir sonuca ulaştırır. Siz de özel sofranız için bu kez
tam kıvamında pişmiş, yumuşacık bir bonfile ete yer verin. Onu bir de bol
kremayla buluşturun ki tadanlar parmaklarını yesin! Protein patlaması, kremalı
ve mantarlı bonfile nasıl yapılır; buyurun detaylara:

– 1 avuç maydanozu ince ince kıyın. 150 gram kültür mantarını ince bir
şekilde doğrayın.

– 1 adet kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.

– 1 diş sarımsağı püre haline getirin.

– 3 adet bonfileye bir tutam tuz ve bir tutam biber serpip iyice yedirin.

– Tavayı kızdırıp 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve bonfilelerin iki
tarafını yüksek ateşte ikişer dakika pişirip bir kaba alın.

– Tavada az yağ kaldıysa 1 yemek kaşığı yağ ekleyin.

– Doğradığınız soğanları ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte
karıştırarak pişirin, 1 yemek kaşığı tereyağını ve doğradığınız mantarları
da ekleyip biraz pişirin.

– Sırasıyla 1 yemek kaşığı hardal, 200 ml krema, bir tutam tuz, bir tutam
karabiber ve etlerin suyunu da ekleyip karıştırın. Sosun kıvamı biraz
koyulaşınca altını kısın ve etleri ekleyip istediğiniz yumuşaklığa gelene
kadar pişirin.

– Ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın ve sıcak
olarak servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kremalı ve Mantarlı Bonfile Tarifi

5. Kremalı Kereviz Çorbası

Kereviz, düşük kalorisiyle bilinen besinlerden biridir. Biz de böyle olmaz dedik
ve “Vitaminlerinden hiçbir şey kaybetmesin ama nefis bir kremayla kalorisi
biraz yükselsin.” istedik. Sofranıza güzel bir başlangıç olacak, hafif geçirmek
istediğiniz öğünleri lezzetlendirecek, kerevizin en güzel haline tanıklık ettirecek
bir çorba hazırladık. Siz de bugünkü sofranızda bol kremalı, sıcacık bir kremalı
kereviz çorbasına yer vermek isterseniz, buyurun tarifimizin detaylarına:

– 750 gram kerevizi soyun ve çok büyük olmayan parçalara ayırın.

– Büyük bir tencerede 120 gram tereyağı ile 120 gram unu çok açık
kahverengi oluncaya kadar orta ateşte pişirin.

– 2,5 litre sıcak tavuk suyunu tenceredeki un yağ karışımına yavaşça
dökün ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.

– Hazırlamış olduğunuz kabaca kesilmiş kerevizleri tencereye ekleyin,
kaynama noktasına getirip kısık ateşe alın. Bir tutam tuz ve bir tutam
karabiber ekleyip kereviz yumuşayana kadar pişirin.

– Blenderden geçirip başka bir tencereye süzün.

– 200 ml krema ekleyip karıştırın.

– Kıtır ekmekler eşliğinde soğumadan servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi

Ev yapımı krema tarifleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:
https://migrostv.migros.com.tr/neler-oluyor/ipuclari/ev-yapimi-krema-tarifleri-
ve-puf-noktalari/

Hazır krema satın almak isterseniz sayfamızı ziyaret ederek Migros Sanal
Market üzerinden hemen sipariş verebilirsiniz: