Derin Dondurucuda Sebze ve Meyveler Nasıl Saklanır?

Yaz ayları geldiğinde mutfakların büyük bir çoğunluğunda kış için yiyecek dondurma
hazırlıkları başlar. Domatesten bamyaya, vişneden yeşil fasulyeye birçok seçenek bir güzel
temizlenir poşetlenir ve dondurucunun derinliklerine yerleştirilir. Siz de yaz aylarının en
taze seçeneklerini kış boyunca da tüketmek istiyorsanız yazımızın içeriğinde sebze ve
meyvelerin dondurucuda nasıl saklanmasına dair önemli bilgiler edinebilirsiniz. İşte,
detaylar…

1. Derin Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır?

Karnıyarıktan dolmaya, salatasından çorbasına kadar kendisinden birçok yemek
üretilebilen patlıcan; kış ayları için de depolamak için şahane bir alternatiftir. Siz de
patlıcanlı lezzetleri çok seviyorsanız bu yaz aylarında kış için patlıcan stoğu yapabilirsiniz.
Peki, nasıl? Dondurucuda patlıcan saklarken nelere dikkat etmeli? Patlıcanların saplarını
kestikten sonra bütün olarak kızartın. Kızaran patlıcanları soğutup dinlendirdikten sonra
paketleyip derin dondurucuya koyun; işte bu kadar! Kış boyunca canınız çektiği anda güzel
bir patlıcan kebabı gibi dilediğiniz tarifi hazırlayıp keyifle tüketin.


2. Derin dondurucuda Çilek Nasıl Saklanır?

Yaz aylarının en çok beklenen, lezzetine doyulamayan meyvelerinden biri de mis kokulu
çileklerdir. Çileği sadece yaz aylarında yemek size de yetmiyorsa onu bolca alıp
dondurucuda saklayabilirsiniz. Pasta, puding, kurabiye gibi birçok tarifte kullanabileceğiniz
çileği dondurucuda nasıl saklamalısınız biliyor musunuz? Çilekleri hiç toz kalmadığından
emin olacak şekilde güzelce yıkayın. Daha sonra bozulmadan saklayabilmek için iyice
kurulayın. Son olarak porsiyonlara bölüp kutu ya da poşet içlerine doldurarak derin
dondurucuya yerleştirin.


3. Derin Dondurucuda Bezelye Nasıl Saklanır?

Pilavın en lezzetli eşlikçilerinden biri olan minik bezelyeler, kış aylarında eksikliğini en çok
yaşadığımız sebzelerden biridir. O halde bezelyeler ile aramıza özlem girmesin diye onu
derin dondurucuda nasıl saklamamız gerektiğini hemen öğrenelim! Bezelye tanelerini
kabuklarından ayırdıktan sonra yaklaşık 3-5 dakika kadar haşlayın. Daha sonra iyice
soğutup kurutarak hemen paketlere paylaştırın ve derin dondurucuya yerleştirin. Bu
sayede bezelyeli kış ayları boyunca dilediğiniz anda kullanabilir, yemeğinizi ya da salatanızı
zenginleştirebilirsiniz.


4. Derin Dondurucuda Domates Nasıl Saklanır?

Her yemekte kullanılıp her yemeği de güzelleştirebilen, domatesten başka kaç malzeme
vardır ki? O halde onu güzelce dondurup ondan her mevsim yararlanmalıyız! Peki, nasıl?
Domatesi derin dondurucuda saklayabilmek için önce domatesi 4’e bölün ve kaynamaya
bırakın. Kaynattıktan sonra hemen soğuk suyla şoklayın. Sularını iyice süzdürdükten sonra
paketleyip derin dondurucunuza yerleştirin. Bu sayede kış boyunca dilediğiniz her an taze
domatese ulaşabilir, keyifli öğünler tüketebilirsiniz.


5. Derin Dondurucuda Taze Fasulye Nasıl Saklanır?

Yaz mevsiminin en lezzetli ve faydalı sebzelerinden biri de taze fasulyedir. Sevenleri
tarafından yazın bolca tüketilir, kışın da bolca özlenir. Sevenleri onu kış boyunca da
tüketebilsin diye yeşil fasulyeyi derin dondurucuda saklamak iyi bir fikirdir. Yaz boyunca
bolca çıkan yeşil fasulyeleri derin dondurucuda öncelikle 5 dakika boyunca kaynatın. Daha
sonra sularını iyice süzüp soğuttuktan sonra poşetlere paylaştırıp derin dondurucunuza
koyun. Kış boyunca dilediğiniz zaman çıkarıp domates ve soğan eşliğinde pişirerek keyifle
tüketin.


6. Derin Dondurucuda Böğürtlen Nasıl Saklanır?

Böğürtlenler leziz dondurmaların, tatlı ya da pastaların en güzel tatlandırıcılarından biridir.
Yaz aylarında kısa bir dönemde çıkıp daha sonra tükenen böğürtlenlere siz de
doyamıyorsanız onları kış için derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Böğürtlenleri güzelce
yıkayıp iyice kurutun. Daha sonra kutu ya da poşetlere paylaştırarak derin dondurucuya
yerleştirin. Dilediğiniz an çıkarıp meyve olarak tüketin ya da çeşitli tariflerde kullanın.


7. Derin Dondurucuda Vişne Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda en kolay şekilde saklanabilen meyvelerden biri de vişnedir. Mevsimin
en taze vişnelerini alıp güzelce yıkayıp kurutun. Daha sonra eşit bir şekilde poşetlere

paylaştırıp derin dondurucuya yerleştirin. Dilediğiniz zaman çıkarıp tatlı tariflerinde
kullanın ya da kaynatıp suyunu hazırlayarak kahvaltılarınıza keyifle tüketin.