Ege’den Gelen Lezzet: Zeytinyağlı Fava

Fava; başta Ege ve Yunan mutfağı olmak üzere ülkemizin birçok ilinde sıkça
yapılan lezzetlerden biridir. Zeytinyağlı sofraların vazgeçilmezi, mezelerin en
güzelidir. Ana yemekten önce güzel bir başlangıç olarak da ana yemeğe eşlik
eden bir lezzet olarak da tüketilmesi pek keyiflidir.

Fava; bezelye, börülce, nohut gibi malzemelerden de yapılabilse de bakla ile
yapılanının yeri bir ayrıdır. Bol zeytinyağlı, bol baklalı fava; damakları baklanın
lezzetine, vücutları şifasına doyurur. Bakla sevmeyenlerin bile kalbini çalar.
Protein bakımından da epey zengin olduğundan özellikle vegan beslenenler
için ideal bir seçenektir. Yanına bol sarımsaklı yoğurt ya da ızgara et, tavuk,
balık eklenerek sağlıklı ve doyurucu bir menü oluşturmak mümkündür. Siz de
zeytinyağlı fava tarifine akşam yemeklerinizde, çay sofralarınızda ya da yılbaşı
gibi özel gün sofralarınızda yer verebilir, midenize bir güzellik yapabilirsiniz.

Elinizdeki baklalardan fava yapmaya karar verdiniz fakat iyi bir fava tarifi
nereden bulunur, diyorsanız MigrosTV yanınızda! Aile üyeleriyle keyifle
kurulduğunuz yılbaşı sofranız için farklı, faydalı ve bir lezzet olacak fava tarifi
size iyi gelecek.

MigrosTV’nin pratik zeytinyağlı fava tarifiyle, kuru bakla ezmesini evinizde yeni
yıl için kolayca hazırlayın. İşte; sofranızı zenginleştirecek “Zeytinyağlı fava
nasıl yapılır?” sorusunun cevabı:

– 1 adet kuru soğanı küp küp doğrayın. Uygun bir tencereye 3 yemek
kaşığı zeytinyağı ekleyip soğanları kavurun. Mümkünse zeytinyağının
sızma hakiki zeytinyağı olmasına dikkat edin, böylece daha leziz bir
sonuç elde edebilirsiniz.

– Ardından 2 su bardağı kuru baklayı, 2 adet küp şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu
ve 1 litre suyu ilave edin. Tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirip
sonrasında blenderdan geçirerek püre haline getirin.

– Blenderdan geçirmeden önce hâlâ katı bir kıvamda ise 1 su bardağı su
daha ilave edebilir, kıvamını açabilirsiniz; ancak çok açmamaya dikkat
edin. İyi bir favanın ideal kıvamı koyu bir muhallebi gibi olmalıdır.

– Son olarak uygun bir tabağın içerisine döküp soğuttuktan sonra üzerini
nane yaprakları, dereotu, maydanoz, nar taneleri, ceviz içi gibi
malzemelerle süsleyip servis edin.

Yılbaşı sofranızı tamamlamanıza yardımcı olacak her şey Migros Sanal Market’te!

Migros Yılbaşı klasik kutu ile yılbaşı akşamı ihtiyacınız olan tüm atıştırmalıkları edinebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Yılbaşı temasını yemeklerinizden sonra evinize de yansıtmak için ilk madde güzelce süslenmiş bir yılbaşı ağacıdır. Satın almak için hemen tıklayın.

Myros yılbaşı süsleri ile ağacınızı dilediğinizce süsleyebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Snow Angels yılbaşı süsü ağacınıza estetik ve parıltılı bir görünüm katacak. Satın almak için hemen tıklayın.