Ekim Ayının Güzeli: Hünnap Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

“Çiğde, innabi” gibi isimlerle de bilinen, ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgelerinde
bolca yetişen bir meyve çeşidi olan hünnap; elmaya benzer formu, kendine has
lezzetiyle birçok gönüldeki yerini garantilemiştir. Siz de hünnapı severek
tüketenlerdenseniz buyurun, onu daha yakından tanımaya!
Yazımızın devamında hünnapın faydalarını ve onu nasıl tüketebileceğinizi
öğrenebilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Toksinlerden Arındırır

Hünnap, antioksidanlar bakımından en zengin meyvelerden biridir. Bu
özelliğiyle vücudu toksinlerden arındırarak organların daha iyi çalışmasını
sağlar. Yaşlanma belirtilerine karşı savaşmakta oldukça etkilidir.

2. Hastalıklardan Korumaya Yardımcıdır

Bir diğer mevsime geçerken bağışıklık sistemi de düşüşe geçebilir ve
hastalıklara karşı daha savunmasız hale gelebilir. Böyle zamanlarda doğru
besin gibi takviyelerle vücudu desteklemek gerekir. Hünnap, yoğun C vitamini
içeriği sayesinde bağışıklık sisteminin dostlarından biridir. Düzenli olarak
hünnap tüketimiyle siz de bedeninizi hastalıklara karşı daha güçlü hale
getirebilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam

3. Stresi Azaltır

Stres, az ya da çok hepimizi hayatında ne yazık ki yerini alıyor. Önemli olan
onunla başa çıkma yöntemlerimizi güçlendirebilmek. Sevdiğiniz aktiviteler ve
doğru besinlerle siz de stres oranınızı düşürebilirsiniz. Hünnap; içerdiği
saponinler, polisakkaritler, flavonoidler gibi doğal bileşenleri sayesinde
sakinleştirici görevi görerek ruh halinizi iyileştirebilir.

4. Kemik ve Dişleri Güçlendirir

Hünnap, kemik ve diş sağlığı için önemli olan kalsiyum ve fosfor bakımından
zengindir. Bu sayede kemiklerin güçlenmesine, dişlerin daha sağlıklı olmasına
katkıda bulunur. Siz de düzenli olarak hünnap tüketimi ile kemikleriniz ve
dişleriniz için büyük bir iyilik yapabilirsiniz.

5. Enerji Verir

Hünnap; kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi mineraller bakımından zengin
bir içeriğe sahiptir. Bu özelliğiyle gün içerisinde ihtiyaç olan enerjinin büyük bir
miktarını karşılamaya hazırdır. Siz de özellikle kahvaltılarınızda hünnapa yer
vererek gün boyu daha enerjik hissedebilirsiniz.

Hünnap Nasıl Tüketilir?

Hünnap meyvesinin faydalarından yararlanmak için onu en lezzetli haliyle
tüketmek istiyorsanız size önerilerimiz var. İşte, hünnap meyvesini tek başına
taze meyve olarak tüketmenin dışında diğer yöntemlerden bazıları:

  •  Kurutarak ara öğünlerde, çay ya da kahve yanında tüketebilirsiniz.
  •  Püre şeklinde hamur işlerine katabilirsiniz.
  •  Taze halini dilimleyerek salata, yoğurt içinde tüketebilirsiniz.
  •  Çay şeklinde keyifle yudumlayabilirsiniz.
  •  Reçel şeklinde kızarmış ekmeğe sürerek kahvaltılarınızı
    renklendirebilirsiniz.
  •  Sirke şeklinde salataları lezzetlendirerek tüketebilirsiniz.

 

Mevsimin en taze meyve ve sebzelerini Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın.