Et Haşlamanın 5 Püf Noktası

Mutfakta ne kadar başarılı olsanız da et pişirmek, sizin için de zorlayıcı olabilir.
Yazımızın devamında eti daha yumuşak ve besin değerlerini kaybettirmeden pişirmenin
püf noktalarını sizinle paylaştık. Buyurun, detaylara…

1. Sıcak Su Ekleyin

Haşlamak istenen etin üzerine soğuk su ekleyerek kaynamaya bırakmak, çoğumuzun
yaptığı hatalardan biridir. Bu şekilde etin besin değerleri zarar görür. Soğuk yerine
doğrudan sıcak su eklendiğinde ise etin üzeri âdeta mühürlenir ve et, besinli kısmını suya
bırakmaz.

2. Tuzsuz Pişirin

Tuz, yemeğin ideal lezzetini belirleyen malzemelerden biri olsa da bazen de pişirme
süresini olumsuz etkileyebilir. Et yemeklerine eklenen tuz, etin sertleşmesine neden olur.
Dolayısıyla daha iyi bir sonuç için tuzu et piştikten sonra eklemeye dikkat etmek gerekir.

Sebzeli Dana Haşlama Tarifi

3. Sirke Katın

Yumuşacık bir et haşlaması için size yardımcı olacak malzemelerden biri de sirkedir.
Haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı kadar sirke ekleyerek etin daha yumuşak pişmesini
sağlayabilirsiniz. Bu noktada sirkenin ev yapımı, doğal sirke olması gerektiğini sakın,
unutmayın!

4. Süreyi Ayarlayın

Et haşlama süresi, etin çeşidine ve büyüklüğüne göre değişim gösterebilir. Eğer ki kemiksiz
ve küçük boyutta bir et haşlamak istiyorsanız yaklaşık 30 dakika; kemikli ve büyük boyutta
et haşlamak istiyorsanız 1-1,5 saat lezzetli bir sonuca ulaşmak için yeterlidir. Aksi takdirde
süre uzarsa et sertleşmeye başlayacaktır.

Pırasalı Et Haşlama Tarifi

5. Lezzetlendirin

Etin ağır kokusundan hoşlanmıyorsanız çeşitli aromalardan yararlanmayı unutmayın.
Haşlama suyuna birkaç defne yaprağı, karabiber tanesi, sarımsak, kekik gibi malzemeler
ekleyerek daha aromatik ve leziz bir sonuca ulaşabilirsiniz.

 

Haşlamalık et siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten oluşturmak için hemen tıklayın!