Et Kavurmanın Püf Noktaları

Yanında pilav, bol salata ve ayran eşliğinde mükemmel bir ziyafet sofrası olmasının yanı sıra, derin dondurucuda eti saklamak ve pratik öğünler hazırlamak için de harika bir yöntem et kavurma. Peki lezzetli bir et kavurma yapmanın püf noktaları nelerdir?

et-kavurma

1. Et mutlaka dinlendirilmiş olmalı, derin dondurucudan çıkarılarak kullanılan, ya da mikrodalga yoluyla çözdürülen etler, lezzetini hissettirmeyecektir.

et-nasil-kavrulur

2. Et kavurmanın tuzu, ocaktan inmeye yakın atılmalıdır, aksi taktirde et sertleşecek ve kuruyacaktır.

3. Kuyruk yağı ya da iç yağı ilavesiyle yapacağınız kavurmalar, çok daha lezzetli olacaktır.

et-pisirme-yontemleri

4. Etler yüksek ateşte sürekli karıştırılarak pişirilmelidir, bu şekilde etin suyu içinde kalır. Daha yumuşak ve lezzeti bol bir kavurma yapmış olursunuz.