Et Marine Etmenin İncelikleri

Marine; et grubu yiyeceklerin daha lezzetli olabilmesi ve daha iyi pişebilmesi
için başvurulan bir yöntemdir. Genellikle sirke, limon gibi asidik malzemeler
başroldedir. Özel yağ ve baharatlar da sahneye çıkınca ortaya karşı konulamaz
sonuçlar çıkarır. Peki, ön pişirme sayılan doğru bir marine nasıl yapılır? Marine
yönteminin püf noktaları nelerdir? Yazımızın devamında bu sorulara cevap
bulabilir, mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Doğru Seçim Yapın

Marine yönteminden en iyi sonucu alabilmenin ilk adımı alışverişte başlar.
Satın almak istediğiniz etin 1 parmak kalınlığında olmasına dikkat edin. Bu
oran, ideal bir marine sonucu almanıza yetecektir.

2. Dövmeyin

Marine öncesinde sık yapılan hatalardan biri de eti dövme diye tabir edilen
işleme maruz bırakmaktır. Bu işlemle etin daha yumuşak olacağına inanılır
ancak gerçek böyle değildir. Dövme işlemi kas dokularının kırılmasını sağlasa
da etin içindeki suyun kaybolmasına da neden olur. Bu da pişirme sırasında
etin kuruyup sertleşmesi anlamına gelir.

3. Dinlendirin

İdeal bir yumuşaklıkta olması için etin çeşidine göre 2-24 saat arasında
dinlendirilmesi önemlidir. Marine yöntemini dinlenme sürecini hesaba katarak
uygulamanız gerekir. Doğru süreç ve marine malzemeleri birleştiğinde nasıl
leziz bir sonuç çıktığını göreceksiniz.

4. Dikkatli Tuzlayın

Et marinesinde tuz, önemli malzemelerden biridir ancak kullanım şekli ve
miktarına dikkat edilmelidir. Yaklaşık 2,5 cm kalınlıktaki bir eti 1 tatlı kaşığı tuzla
bulayıp 1 saat bekletmek marine için yeterlidir. Burada dikkat etmeniz gereken
nokta, süre sonunda fazla tuzları arındırmaktır. Aynı zamanda tuzlamanın
pişirme süresini uzattığını ancak eti yumuşatacağını da aklınızdan
çıkarmamanızda fayda olacaktır.

Et Nasıl Marine Edilir?

“Gerekli püf noktalarını öğrendik, peki yok mu şöyle güzel bir marine tarifi?”
diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. O halde, şöyle buyurun:

  •  Etin miktarına göre göz kararı belirleyebileceğiniz taze biberiye, taze
    fesleğen, taze kekik, 1 yemek kaşığı hardal, çeyrek çay bardağı
    zeytinyağı ve deniz tuzunu uygun büyüklükte bir kapta karıştırın.
  •  Etleri hazırladığınız bu sosa ekleyin ve güzelce karıştırın.
  •  Pişirmeden önce 1-2 saat bu şekilde bekletin.
  •  Pişirmeye başlarken sosu iyice süzmeyi unutmayın.
  •  Son olarak yeterli miktarda pişirin ve afiyet olsun!
Et marinesi için diğer pratik ve bir o kadar da damakta kalıcı tarifimiz şöyle:
  •  Etin miktarına göre göz kararı belirleyebileceğiniz iyi kalitede bir
    zeytinyağı, deniz tuzu, iri çekim karabiber, taze biberiye, kekik ve soya
    sosunu uygun büyüklükte bir kapta karıştırın.
  •  Etleri hazırladığınız bu sosa ekleyin ve güzelce karıştırın.
  •  Pişirmeden önce 1-2 saat bu şekilde bekletin.
  •  Pişirmeye başlarken sosu iyice süzmeyi unutmayın.
  •  Son olarak yeterli miktarda pişirin ve afiyet olsun!Et marinesi kadar mühürlemesi de önemli bir konudur. Et mühürlemesi
    hakkında detaylı bilgi edinmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:https://migrostv.migros.com.tr/et-nasil-muhurlenir/

 

Mehtap Kare Döküm Tava ile sizde etlerinizi mühürleyebilir böylelikle daha sulu ve lezzetli bir et tüketebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.