Et Pişirirken Nelere Dikkat Edilmeli?

En zengin hayvansal protein içeriğine sahip olan kırmızı et, düzenli tüketmemiz
gereken seçenekler arasındadır. Diğer yandan şöyle de bir gerçek vardır ki
sadece fayda değil lezzetli sonuçlar da çoğunluk için önemlidir. Bunun için ya
güzel bir restorana gitmek ya da püf noktalarını öğrenerek kırmızı eti evde
pişirmek gerekir. İyi bir et pişirebilmek için ihtiyacınız olan püf noktalarını
yazımızın devamında bulabilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Doğru Eti Seçin

Leziz bir et pişirmek için öncelikle doğru bir et seçmeniz gerekir. Bu adımda en
önemli olanlar orta yağlı, sinirsiz ve kemiksiz bir et olmasıdır. Orta yağlı olması
etin tam lezzetini almanızı sağlar. Kemiksiz olması ise etin tava ile temasını
önleyen ve karamelizasyon aşamasını olumsuz etkileyen bir durumu ortadan
kaldırmanızı sağlar.

2. Döküm Tava Kullanın

İyi bir et pişirebilmek için en iyi ve en basit yöntem, demir döküm tava
kullanmaktır. Demir döküm tava sayesinde eti en ideal sıcaklık derecesinde ve
en eşit şekilde pişirebilir dolayısıyla en iyi sonuçları alabilirsiniz.

3. Dinlendirin

Etin lezzetli olmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri, yumuşak olmasıdır.
Peki, bu nasıl sağlanır? Eti ocağa koymadan en az 10 dakika önce
buzdolabından çıkarmak ilk ve en etkili adımdır. Diğer yandan marine etmek,
ete lezzet katan en önemli aşamalardan biridir. Eti, damak zevkinize göre soya
sosu, karabiber, süt, zeytinyağı gibi seçeneklerle marine edin ve en az 2 sat
bekletin. Bu aşamada tuzu en son eklemeye dikkat edin. Aksi takdirde etin
sertleşmesine neden olabilirsiniz.

4. Yavaş Pişirin

Et yemek için ne kadar sabırsızlansanız da pişirme aşamasını yavaştan almakta
fayda var. Eti kısık ateşte yavaşça pişirmek hem en sağlıklı hem de en usta
yöntemlerden biridir. Yavaş ateşte usulca pişen et, çok daha yumuşak ve leziz
olacaktır.

5. Aromalardan Yararlanın

Kimileri için lezzetli etin tanımı, rahatsız eden bir kokuya sahip olmamasıdır.
Bunun için farklı aromalardan yararlanmak, etin lezzetini artırmak ve
kokusundan arındırmak için doğru bir adımdır. Etin kokusunu giderebilmek için
defne yaprağı, kimyon, kekik, karabiber, biberiye gibi seçeneklerden yararlanın.
Bu sayede farklı ve kusursuz bir lezzet deneyimi edinebilirsiniz.

 

Kırmızı et siparişlerinizi Migros Sanal Market üzerinden oluşturabilirsiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın.