Evde Donut Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Donut; renkli süslemeleriyle iştah kabartan en nefis tatlılardan biridir. Kahveyle birlikte
tüketildiğinde tüm günün yorgunluğunu attırır, dakikaları güzelleştirir.
Donut, sizin de en sevdiğiniz tatlılar arasındaysa ve evinize dönerken birkaç Donut
alanlardansanız böyle buyurun; çünkü en güzel Donut’ları evde kendiniz yapabilmeniz için
püf noktalarını sizin için derledik. Bu püf noktalarını öğrendikten sonra Donut yiyebilmek
için ünlü pastanelerin yolunu değil, mutfağınızın yolunu tutabilirsiniz.
İşte, evde Donut yapmanın 7 püf noktası…

1. Sıvı ve Kuru Malzemeleri Ayırın

Donut hamurunun kusursuz olması için birçok tarifte olduğu gibi sıvı ve kuru malzemeleri
ayrı kaplarda karıştırmaya dikkat edin. Bu sayede hamurda meydana gelecek topaklanma
gibi problemlerin önüne geçer, iyi bir kıvam yakalayabilirsiniz.


2. Tarifteki Ölçülere Sadık Kalın

Yemek yapma sırasında ölçüleri kendi göz kararınıza göre belirlemek, özgür ve heyecan
verici bir eylemdir. Sonuçları güzel olduğunda mutluluğunuz ve gururunuz katlanır; ancak
Donut gibi özel tariflerde göz kararınızdan vazgeçmeniz gerekebilir. Tariflerde belirtilen
ölçü miktarlarına sadık kalmadığınızda kötü sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla
Donut yapımında iyi sonuçlar elde edebilmek için mutlaka tarifte belirtilen ölçülere sadık
kalmalısınız.

Donut Tarifi
3. Unu Azar Azar Ekleyin

Birçok tarifte yer alan “Alabildiği kadar un ekleyin” ifadesine hepimiz âşinayızdır; ancak
Donut yapımında işler biraz değişiyor. Donut hamurunun hafifçe ele yapışan bir kıvamda
olması idealdir; bunun için unu kontrollü bir şekilde eklemeniz gerekir. Bir miktar ele
yapışan bir hamur elde ettiğinizde Donut’larınız pişmeye hazır anlamına gelir.


4. Kabarmaya Bırakın

Neredeyse tüm hamurlu tariflerde olduğu gibi Donut yapımında da mayalı hamuru
mutlaka kabarmaya bırakmanız gerekir. Bu aşama için çok vaktiniz yoksa maya eklediğiniz
hamuru yoğururken sıcak su yerine oda sıcaklığında su kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Böylece hamurun daha kısa sürede kabarmasını sağlayabilirsiniz.

5. Kızartma Süresini İyi Ayarlayın

Leziz Donut’lar yiyebilmek için dikkat etmeniz gereken en önemli aşamalardan biri de
pişirme aşamasıdır. Ev yapımı Donut’ların iyi bir lezzet sunması için her iki yüzlerinin de bol
ve kızgın yağ içerisinde eşit bir şekilde pişirilmiş olması gerekir. İdeal süreyi yakalamak için
küçük bir parça hamurla deneme yapabilirsiniz. Süreyi belirledikten sonra Donut’ları
pişirmeye başlayabilir, güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.


6. Farklı Şekerlemeden Yararlanın

Donut’ların en iştah kabartan özelliğinin rengarenk şekerlemeleri olduğunu unutmayın ve
buna göre seçimler yapın. Pişirdiğiniz Donut’ları sos, reçel, renkli ve şekilli şekerlemeler,
tarçın, damla çikolata, toz şeker, Hindistan cevizi gibi seçeneklerle bolca süsleyin.
Dilerseniz içlerini de krema ile doldurarak lezzetlerini katlayın.


7. Buzdolabına Kaldırmayın

Pişirdiğiniz Donut’lar fazla geldiyse ya da ertesi güne sunmanız gerekiyorsa onları
buzdolabında saklamaktan kaçının. Zira bu yöntem, Donut’ların tatlarının kaçmasına
neden olacaktır. Buzdolabı yerine Donut’ları fırında ızgara ya da bir tepsinin üzerine
dizerek saklayın. Bu yöntem sayesinde Donut’ların tazeliğini iki güne kadar koruyabilirsiniz.

Donut Tarifi