Evde Ekmek Yapanlara: 5 Farklı Ekmek Tarifi

Son dönemde evde ekmek yapmak giderek popüler hale geldi. Birçok insan bu
zamana kadar fırından hazır aldığı ekmeğini artık kendi emeğiyle kendi istediği
gibi evde yapmanın keyfine vardı. Siz de evde ekmek yapanlar kervanına
katılmak, evinizde hem hijyenik hem de lezzeti bol ekmekler pişirmek isterseniz
yazımızın devamına buyurun, deriz. Birbirinden leziz ve pratik 5 farklı ekmek
tarifi için şimdiden afiyet olsun!
İşte, detaylar…

1. Kuru Domatesli Ekmek

Mis kokulu domates ve taptaze ekmeğin büyüleyici uyumuna
kapılanlardansanız kuru domatesli ekmek tarifi size iyi gelecek. Yaz
döneminden kuruttuğunuz taze domateslerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu
ekmeğe hayran kalacak, özellikle kahvaltılara çok yakıştıracaksınız. İşte, hemen
işe koyulmanız için kuru domatesli ekmek tarifi:

– Bir kap içerisinde 300 gram un ve 300 gram tam buğday ununu karıştırın.

– Daha sonra 2 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyin.

– 3 çay kaşığı tuz, 3 çay kaşığı yaş maya, 2 çay kaşığı şeker ve 2 yemek
kaşığı zeytinyağı ekleyip yoğurun. Hamuru dinlenmek üzere yarım saat
bekletin.

– Hamur dinlenip kabardıktan sonra içerisine 200 gram kuru domatesleri
ekleyip yoğurmaya devam edin.

– Yuvarlak veya bütün halde istenilen şekli vererek 200 derecelik fırında 20
dakika pişirin.

– Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Domatesli Ekmek Tarifi

2. Glütensiz Kekikli Ekmek

Glüten hassasiyeti olan çölyak hastaları da lezzetli bir ekmek yiyebilsin diye
tarifimizden glüteni çıkardık ve bolca kekik ekledik. Çok kolay bir şekilde
hazırlayabileceğiniz glütensiz kekikli ekmek tarifi sayesinde artık adres adres
gezip glütensiz ekmek arayışına girmenize gerek kalmayacak. Glütensiz kekikli
ekmek nasıl yapılır, buyurun detaylar:

– 500 gram glutensiz un, 1 çorba kaşığı tereyağı, bir tutam tuz, 40 gram
maya ve yeteri kadar suyu mikser ile karıştırın.

– Daha sonra 2 çorba kaşığı kekik ilave edip spatula ile tekrar karıştırın.

– Hamuru ekmek tavasına koyun ve 30 dakika bekletin.

– 175 derecede 25 dakika pişirin.

– Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Glutensiz Kekikli Ekmek Tarifi

3. Zahterli Ekmek

Mis gibi kokan, şifaya doyuran bir ekmek tarifi arıyorsanız zahterli ekmek tarifi,
tam aradığınız lezzet olabilir. Gaziantep ve Hatay sofralarında eksik olmayan
zahteri ekmeğin içinde deneyip lezzetine hayran kalmak, bolca zeytinyağına
banıp mest olmak için buyurun zahterli ekmek tarifimizin detaylarına:

– 1 paket toz mayayı 2 yemek kaşığı ılık sütle karıştırın ve aktif hale
gelmesi için oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletin.

– 4 su bardağı unu derin bir karıştırma kabına alın, mayalı karışımı dökün.

– Unun üzerine yarım tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz serpin.

– 1,5 su bardağı Ilık suyu azar azar ekleyip hamur toparlanana kadar
yoğurun, gerekirse tekrar göz kararı un ekleyin.

– Kıvam alan hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında, kabarana kadar
dinlendirin.

– Hamurdan arzu ettiğiniz büyüklükte bezeler kopartıp yuvarlak şekilde
açın.

– 1 çay bardağı kadar zahteri yarım su bardağı zeytinyağı ve 2 yemek
kaşığı susamlarla karıştırıp macun kıvamına getirdikten sonra ince bir
kat halinde hamurların üzerine sürün.

– Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.

– Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Zahterli Ekmek Tarifi

4. Bebekler İçin Ekmek

Bebeklerinin en sağlıklı şekilde beslenmesini isteyenleri böyle alalım, size
pratik ve besleyici bir ekmek tarifimiz var. Bu ev yapımı ekmeği bebeklere
gönül rahatlığıyla yedirebilir, keyiflerini yerine getirebilirsiniz. İşte, bebekler için
ekmek tarifimizin tüm detayları:

– 2 yemek kaşığı chia tohumunu bir su bardağı suyla ıslatın ve 15 dakika
kadar beklemeye bırakın.

– Geniş bir kap içerisinde 3 su bardağı buğday ununu, 1 fincan ev yapımı
doğal mayayı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam himalaya tuzunu ve
chia tohumunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayacak bir
kıvam elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

– Hazır hale gelen hamuru kek kalıbına aktarıp önceden ısıttığınız 220
derecelik fırında yarım saat pişirin.

– Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Bebekler İçin Ekmek Tarifi

5. Pestolu Çiçek Ekmek

Makarna tariflerinin vazgeçilmezi nefis pesto sos, bu tarifte ekmek yapımında
yer alıyor. Ortaya sunumuyla gözlere, lezzetiyle midelere hitap eden bir sonuç
çıkarıyor. Siz de sıradaki sofranızda şaşırtacak bir ekmek tarifine yer vermek
isterseniz pestolu çiçek ekmek tarifini hemen denemelisiniz. Pestolu çiçek
ekmek nasıl yapılır, işte detaylar:

– 2 çay kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı kuru mayayı bir kaba koyup üzerine 1
su bardağı ılık suyu dökün ve 10 dakika çözülmeye bırakın.

– 200 gram unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.

– Bu aşamada daha fazla su kullanmanız gerekebilir.

– 2 çay kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırarak hamura yedirin.

– Hamuru streç filme sararak büyüklüğü iki katı olana kadar yaklaşık 15-20
dakika beklemeye bırakın.

– Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın ve 3 yemek kaşığı pestoyu sürün.

– Yuvarlayın ve 5 cm'lik parçalar kesin.

– Parçaların kesili kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizin.

– 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

– Sıcakken üzerine tereyağı sürün.

– Tamamen soğuyunca servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pestolu Çiçek Ekmek Tarifi

 

Doğalsan ekşi hmaur mayalı çavdarlı ekmek karışımı ile lezzetli bir çavdarlı ekmek yapabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Doğalsan ekşi hamur mayalı değirmenci ekmek karışımı ile lezzetli bir ekmeği basitçe yapabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.