Evde Islak Hamburger Yapmanın 8 Püf Noktası

Sokak lezzetleri arasında ıslak hamburger, birçoğumuzun en sevdiği seçenekler arasında
yer alır. Bolca domates sosu ve sarımsaklı leziz köftesiyle bir tanesi asla yetmeyen, karşı
konulamaz lezzetlerden biri olan ıslak hamburger sizin de favorileriniz arasındaysa onu
evde kendi ellerinizle yapmak isteyebilirsiniz.
Şimdi sıralayacağımız püf noktaları sayesinde ıslak hamburgerinizi evde en iyi şekilde
yapabilir, evden çıkmadan dışarıdaki lezzet deneyimine ulaşabilirsiniz.
İşte, ıslak hamburger yapımına dair 8 püf noktası…

1. Döş Kıyması Tercih Edin

Islak hamburgerin ana malzemesi olan köfte ne kadar iyi bir kıymadan yapılmışsa lezzet de
o kadar garanti olacaktır. Dolayısıyla evde ıslak hamburger yapmak için dikkat etmeniz
gereken ilk nokta dana döş etinden elde edilmiş bir kıyma kullanmaktır. Bunun için
güvendiğiniz bir kasaptan doğru kıymayı almaya dikkat edin. Dana döş etinden yapılan
kıymayla çok daha lezzetli ve yumuşacık bir hamburger köftesi hazırlayabilirsiniz.


2. Fazla Yoğurmayın

Hamburger köftesi yapımında en önemli adımlardan biri, köfteyi fazla yoğurmamak hatta
hiç yoğurmadan direkt şekillendirmektir. Dolayısıyla ıslak hamburger köftesini de çok
yoğurmamanız en doğru olandır. Aynı zamanda ideal bir kıvam için mutlaka galeta unu ve
yumurta kullanmayı unutmayın. Bu sayede hamburger köftesinin lezzetini garantileyebilir,
dağılma gibi durumların önüne geçebilirsiniz.


3. Orta Kalınlıkta Hazırlayın

Köfte hamurunu yoğurduktan sonra sıra geldi şekillendirmeye! Bu aşamada köftelerin aşırı
ince ya da aşırı kalın olmamasına dikkat edin. Köftelerin aşırı kalın olduğunda çiğ kalma,
aşırı ince olduğunda ise yanma riski olacağını düşünerek orta kalınlıkta köfteler hazırlayın.


4. Buzdolabında Bekletin

Islak hamburgerin köftesini hazırladıktan sonra dinlenmek üzere 15 dakika kadar
buzdolabında bekletin. Etin protein yapısının bozulmaması için beklettiğiniz ısı derecesinin
0-4 aralığında olmasına dikkat edin. Doğru ısıda yeterli miktarda bekleyen köfteler, daha
iyi pişecektir.


5. Lezzetlendirin

Leziz bir ıslak hamburger yemek için kimyon, karabiber gibi çeşitli baharatlardan
yararlanın; ancak etin tadını kaybetmemek için baharat miktarlarının aşırı olmasından
kaçının.


6. Izgarada ya da Döküm Tavada Pişirin

Ev yapımı ıslak hamburgerin tıpkı dışarıda yapılanlar gibi bir lezzete ulaşmasını istiyorsanız
pişirme aşamasında mutlaka ızgara ya da döküm tavadan yararlanın. Aynı zamanda
hamburger köftesinin çok pişmemesine ve hafif sulu kalmasına özen gösterin.


7. Hamburger Ekmeklerini ve Köftelerini Sosa Batırın

Geldik, ıslak hamburgerin ismini veren en önemli aşamaya! Hazırladığınız sosa hamburger
ekmeklerini güzelce batırıp ekmeklerin sosu iyice çekmesini sağlayın. Aynı işlemi köfteler
için de uygulayın. Daha sonra köfteleri ekmeklerin arasına yerleştirin. Tava içerisine
pişirme kâğıdı serin ve üzerine hamburgerleri dizin. Üzerlerini yapışmayacak şekilde bir
kapakla kapatın ve buhar yapana, hamburgerleri iyice ıslayana kadar yavaşça ısınmaya
bırakın. Buharlaştırma aşamasını es geçerseniz ıslak hamburger değil salçalı köfte elde
edeceğinizi unutmayın.


8. Zenginleştirin

Ev yapımı ıslak hamburgerinizin içini isteğinize göre marul, ketçap, mayonez, barbekü sos
gibi malzemelerle zenginleştirebilirsiniz; ancak dışarıda yapılan ıslak hamburgerlerde bu tip
malzemelerden yararlanılmamaktadır. Dolayısıyla tek başına köfte ve sos ile hazırladığınız
ıslak hamburgerin gerçeğe daha yakın bir lezzete sahip olacağını unutmayın.