Evde Kebap Yapmanın 5 Püf Noktası

Adana’sından Gaziantep’ine kebap seven milletiz, malum. Yanında bulgur
pilavı, yumuşacık lavaşı, buz gibi ayranı ya da bol acılı şalgamı yer alan güzel
bir kebap menüsüyle bizden mutlusu olmaz. Geleneksel ocakbaşı günlerimiz
vardır. Sevdiklerimizle en güzel buluşma, en güzel hasret giderme şeklidir.
Şimdi sıkı durun; diyoruz ki o kebap keyfini ev konforuna taşıyalım? En güzel
kebabı biz kendi ellerimizle hazırlayalım ve doyasıya yiyelim! Evde kebap
yapmaya dair püf noktaları, yazımızın devamında sizi bekliyor. Buyurun,
detaylara…

1. Kuzu Eti Kullanın

Kebap yapımında neredeyse en garanti sonucu verecek seçenek, kuzu etidir.
İyi bir kuzu eti zaten yağlı olduğundan ek olarak kuyruk yağı kullanmanıza
gerek kalmaz. Aynı zamanda çok daha kolay pişer ve daha yumuşak olur. Bu da
evde kusursuz bir kebap deneyimi için büyük ölçüde yeterlidir.

2. Şiş Çeşidini Belirleyin

Kebap yapımında en önemli noktalardan biri de kullanacağınız şişin hangi
malzemeden olduğudur. Şişin malzemesi, etin pişmesini doğrudan etkiler. Bazı
şişler etin aşırı pişmesine ve kurumasına neden olup lezzetsiz bir sonuç verir.
Alüminyum ve çelik şişler de onlardan biridir. Eğer ki kupkuru değil yumuşacık
bir kebap tüketmek istiyorsanız demir şiş kullanmak iyi bir seçimdir ancak
demir şişin de paslanmamış olmasına dikkat etmelisiniz.

3. Makul Miktarda Yağ Kullanın

Kebabın lezzetli olması için yağ kullanımının çok önemli olduğunu biliyoruz
ancak yağ miktarını abartırsanız etin şişten kaymasına neden olabilirsiniz. Bu
noktada yağ miktarının yanı sıra yağ çeşidi de önemlidir. Kebap yapımında
ideal yağ, kuyruk yağıdır. Sıvı yağ gibi seçimler yine etin şişten kaymasına ve
dağılmasına neden olabilir. Makul miktarda kuyruk yağı, kebap yapımının en
önemli ayrıntılarındandır.

4. Karbonatlı Su Kullanın

Kebap restoranında oturmuş, siparişinizi beklerken kebap ustalarını dikkatlice
izleyenlerdenseniz mutlaka tanık olmuşsunuzdur. Kıymaların şişe dizilme
esnasında birçok usta, ellerini önce suyla ıslatır daha sonra kıymayı şişe dizer.
İşte; oradaki suyun içerisindeki kahraman, karbonattır. Kıymayı az miktarda
karbonatlı suyla ıslatıp şişe öyle dizmek, kıymanın şişten kaymasını engeller.
Size de evde yaptığınız kusursuz kebabın tadını çıkarmak kalır.

5. Mutlaka Dinlendirin

Kebap yapımı için tüm malzemeleri bir araya getirdiniz, onları bir güzel
yoğurdunuz, fakat bitmedi… Şimdi, yoğurduğunuz kıymayı tam olarak
lezzetlenebilmesi için en az 4-5 saat kadar buzdolabında bir güzel bekletme
zamanı. Bu sayede karışımın fazla gelen suyu akar, malzemeler birbirine
lezzetini iyice salar, şişe iyi bir şekilde tutunur. Bu sayede hem tam lezzetinde
hem de tam kararında pişmiş bir kebap sizi bekler.

Yapacağınız lezzetli kebabın yanında tüketebileceğiniz içecekleri Migros Sanal Market üzerinden sipariş edebilirsiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın.