Evde Kolay Girit Ezmesi Tarifi

Girit ezmesi; “Tirokafteri” ismiyle de bilinen, Yunanistan’da sıkça yapılan
tariflerden biridir. İster kahvaltılık ister meze olarak isterseniz de kanepe olarak
tüketilebilir, bulunduğu sofraya keyif katar. Bolca peynirle yapılan bir tarif
olduğu için özellikle de peynirin her halini sevenlerin gözdesidir. Çok
sevilmesinde 20 dakika kadar kısa sürede pratik hazırlanışı da büyük rol oynar
tabii; çünkü kısa yoldan en etkileyici lezzete ulaşmak isteyenler için Girit
ezmesi, harika bir seçenektir.

Girit ezmesi tarifi yöreden yöreye farklılık gösterse de genellikle yapılışında ana
malzeme olarak peynirin kullanıldığını söylemek mümkündür. Peynirin âdeta
bambaşka bir boyutuyla tanıştırır, ilk kez tadanlar bile ondan vazgeçemez olur.
Ancak Girit ezmesi yapılışında öyle her peynirin değil de kaliteli peynir
kullanılmasının en iyi sonucu vereceği unutulmamalıdır. Bir de sarımsağın
hasıyla şifası katlanır, zeytinyağının mis kokusuyla lezzetlenirse sofradaki ana
yemeğin bile tahtını sallayabilir.

Girit ezmesi, onu tadan herkese güzel bir lezzet deneyimi yaşattığı için son
zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan popüler tariflerden biri haline geldi. Girit
ezmesini siz de merak ediyorsanız MigrosTV'nin özenle hazırladığı tarif ile Girit
ezmesini evinizde kolayca hazırlayın, sevdiklerinizle beraber afiyetle tüketin,
deriz.

İşte, kendinizi ve sevdiklerinizi çok mutlu edecek Girit ezmesi tarifinin tüm
detayları:

– Bir kapta 250 gram sert beyaz peynir (Beyaz peynir yerine ezine peynir
de kullanabilirsiniz.) ve 2 diş sarımsağı ezin.

– 1 su bardağı ceviz içi ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip püre kıvamı
alana kadar ezin.

– Karışımdan bir miktar alıp elinizde küçük eşit şekillerde yuvarlak toplar
hazırlayın.

– 1 tatlı kaşığı susam, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı çörek otu ve ince
kıyılmış 1 tutam dereotunu doğrama tahtasına teker teker serpiştirin.

– Top şeklindeki Girit ezmelerini her biri farklı olacak şekilde tek tek
bulayın.

– Şekillendirip süslediğiniz Girit ezmelerini tabanına marul yaprakları
eklediğiniz tabağa dizin.

– Şık sunumlu, bol lezzetli Girit ezmesi servise hazır.

Girit ezmesinin yanına bir de Çerkez tavuğu yakışır sanki, hem de tarçınlı! Tarifi
burada:

Tarçınlı Çerkez Tavuğu Tarifi