Evde Krem Şanti Nasıl Yapılır?

Krem şanti; nefis tatlıların, kat kat pastaların en önemli malzemesidir. Hem
daha iştah açıcı bir sunum sağlar hem de leziz sonuçlara ulaştırır. Krem
şantinin tariflere kazandırdığı güzel etkiye siz de inanıyor, onu sıklıkla
kullanmayı tercih ediyorsanız yazımızın detaylarına buyurun.
Krem şantiyi hazır almak yerine evde kendi ellerinizle en güzel şekilde
yapabilmeniz, katkı maddelerinden uzak bir lezzet deneyimi edinmeniz için
önemli noktalara değindik.
İşte, evde krem şanti yapmanın tüm detayları ve nefis bir krem şanti tarifi…

1. Yumurta Sarısı Kullanmayın

Krem şanti yapımında kullanılan en önemli malzeme yumurta beyazıdır.
Yumurta beyazı krem şantinin o âşık olduğumuz köpüklü görünümüne ve
yumuşacık kıvamına kavuşmasını sağlar. Dolayısıyla kusursuz olmalıdır. Krem
şanti yaparken yumurta beyazını, sarısından güzelce ayırmaya dikkat edin.
Yumurta sarısının yumurta beyazlarına bir damla bile bulaşmadığından emin
olduğunuzda çırpma işlemine başlayın.


2. Sürelere Uyun

Ev yapımı krem şanti hazırlarken hazır almış gibi bir sonuca ulaşmak
istiyorsanız mutlaka tarifte belirtilen karıştırma sürelerine uymalısınız.
Malzemeleri ekleme aşamasına göre 5-10 dakika kadar sürelere uyduğunuz
takdirde krem şantinin iyice köpürmesini ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.


3. Mikser Kullanın

Krem şanti yapımında çırpma aşamaları çok önemli olduğundan size yardımcı
olacak en iyi dost, güçlü bir mikserdir. Yüksek devirlere sahip bir mikser, krem
şantinin iyice kabarmasını sağlar. Mikseriniz yoksa çırpma teli de aynı kıvamı
kazanmanıza yardımcı olacaktır.

4. Dikkatli Ekleyin

Krem şanti yapımında şeker ve su karışımı, en önemli malzemelerdir ve dikkatle
eklenmelidir. Kısık ateş üzerinde yavaşça eriterek hazırladığınız şekerli suyu,
yumurta beyazlarının üzerine soğutmadan ve çok kontrollü şekilde eklemeye
özen gösterin. Aynı zamanda ekleme sırasında çırpmaya da devam edin. Bu
sayede doğru bir kıvama daha kolay ulaşabilirsiniz.


5. Soğutmayı Unutmayın

Krem şanti yapımında ihmal etmemeniz gereken noktalardan biri de
hazırladığınız krem şantiyi buzdolabında soğumaya bırakmaktır. Eğer ki
sabırsız davranır ve bu aşamayı atlarsanız krem şantinin sönmesine neden
olabilirsiniz. Bunu önlemek için krem şanti iyice kıvama gelip katılaştıktan
sonra mutlaka buzdolabına alıp 1-2 saat soğutmaya bırakın.


6. Pudra Şekerinden Yararlanın

 

Krem şanti konusunda genelde herkesin şikâyetçi olduğu durumlardan biri,
krem şantinin fazla akışkan olmasıdır. Çok yumuşak bir krem şanti;
şekillendirme, süsleme gibi aşamalarda zorluk çıkaracağından can sıkıcı
durumlara neden olabilir. Bunu önlemek için size güzel bir önerimiz var. Krem
şantinin daha sert olmasını ve koyu bir kıvam kazanmasını istiyorsanız
hazırlama aşamasında 1 tatlı kaşığı pudra şekerinden yararlanabilirsiniz. Aynı
zamanda ekleyeceğiniz sütün soğuk olmasına da mutlaka özen gösterin.

7. Çikolata Ekleyebilirsiniz

Krem şantiyi biraz sıradanlıktan kurtarmak, onu çikolatanın büyüleyici
lezzetiyle buluşturmak isteyebilirsiniz. Bunun için hazırladığınız krem şantiye
bir miktar çikolata sosu eklemeniz yeterli olacaktır. Bu noktada ekleyeceğiniz
çikolata sosunun soğuk olmasına dikkat etmeyi unutmayın.

Krem Şanti Tarifi:
Her lezzetin ev yapımı hali bir başka olur. Krem şanti yapımında gerekli püf
noktalarını da öğrendiğinize göre bu kez krem şanti yapımı için harekete geçme
zamanı! Evde, en kolay şekilde krem şanti nasıl yapılır, buyurun detaylar:
– Geniş bir kabın içerisine 3 adet yumurta beyazını ve bir çimdik kadar
tuzu aktarın.
– Mikseri orta dereceye ayarlayın ve yumurtanın beyazını yaklaşık 5 dakika
boyunca çırpın. (Beyaz bir bulut kıvamına gelmediyse çırpma süresini
uzatın)
– Diğer yandan cezve içerisine 1,5 çay bardağı şeker ve 4 yemek kaşığı
suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirerek şekerin erimesini sağlayın.
– Şeker eridiğinde yumurta beyazının içerisine soğumadan azar azar bir
şekilde aktarın.
– Yumurtanın beyazı katılaşmaya başladığında üzerine 1 paket vanilyayı da
ekleyerek çırpın.
– Krem şanti sertleştiğinde çırpmayı bırakın ve başka bir kabın içerisine
aktarın. Krem şantiyi buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
– Yeterince sertleşen krem şantiyi dilediğiniz tarifte kullanabilirsiniz.