Evde Pizza Hamuru Yapmanın 7 Püf Noktası

Pizza; film ve maç keyiflerinin, arkadaş toplantılarının mutluluğunu artıran
başlıca yemeklerden biridir. Yanında güzel bir içecek ve bol sohbetle harika
gider!
Bu kez bayıldığınız pizzaları sipariş vermek değil de kendi ellerinizle hazırlamak
ister misiniz? Evde pizza hazırlamak size korkutucu geliyorsa pizza hamuru
yapımına dair sıralayacağımız püf noktalarını aklınıza kaydedin, deriz; çünkü
pizzanın kusursuzluğunu doğru bir hamur belirler.
Evde pizza hamuru yapmanın 7 püf noktasıyla siz de nefis sonuçlara
ulaşabilirsiniz. Buyurun detaylara…

1. Unu Eleyin

Pizza hamurunun kusursuz bir yumuşaklıkta ve pürüzsüz bir kıvamda olmasını
istiyorsanız kullanacağınız unu mutlaka elemeyi unutmayın. Yoğurma
yapacağınız kaba unu eleyerek eklerseniz unun daha çok kabarmasını sağlar ve
hamurun topaklanmasını önleyebilirsiniz.

2. Özel Un Kullanabilirsiniz

Pizza hamuru hazırlamak için çok amaçlı un, ekmek unu gibi seçeneklerden
yararlanabilirsiniz; ancak daha iyi bir sonuç için pizza unu kullanmanız
gerektiğini unutmayın.

3. Süt ya da Yumurta Kullanmayın

Pizza tarifinde yer alan süt ve yumurta, pizza hamurunun pofuduk bir poğaça
hamuruna benzemesine neden olur. Bu yüzden evde yapacağınız pizzanın
gerçek bir İtalyan pizzası lezzetinde olmasını istiyorsanız vazgeçmeniz gereken
ilk malzemelerin süt ve yumurta olduğunu bilmeli, süt ve yumurtanın olmadığı
pizza tariflerine yönelmelisiniz.

4. Maya Kullanın

İdeal bir pizza hamuru elde edebilmek için mutlaka kuru ya da yaş mayadan
yardım alın, böylelikle daha gerçek bir pizza lezzetine erişebilirsiniz. Kuru ya da
yaş mayanızı ılık suyla aktifleştirin ve diğer aşamalara başlayın.

5. Dinlendirin

Pizza hamurunun kolayca hazırlanması için dinlendirilmesi son derece
önemlidir. Hamur, makul miktarda dinlendirildiğinde daha elastik olacak,
böylece gerilmesi ve şekillenmesi kolaylaşacaktır.

6. İnce Açın

Hazır alınan pizzaların âşık olunan kısmı çoğunlukla ince hamurdur; çünkü
orijinal pizzada hamurdan çok malzemelerin lezzetine ulaşmak önemlidir. Siz
de hazır alınmış gibi ev yapımı pizza için hamuru mümkün olduğunca ince
açmaya dikkat edin.

Mayalayıp dinlendirdiğiniz hamuru, bir miktar unlanmış tezgâhta 10-15 dakika
kadar güzelce yoğurun. Ardından hamuru, pişeceğiniz tepsinin büyüklüğüne
uygun olarak açın. Bu aşamada oklava, merdane gibi ürünler kullanmamayı ve
hamuru elinizle açmayı tercih edin. İncecik açılan pizza hamurunun içinin daha
iyi piştiğini, dışının daha güzel kızardığını görecek hem yumuşak hem de hafif
çıtır bir pizzaya ulaşabileceksiniz. Diğer yandan ince hamur sayesinde pizzanın
lezzetine doyacak, daha az hamur tüketerek öğününüzü bir nebze
hafifletebileceksiniz.

Pizza Hamuru Tarifi

7. Şekillendirin

Geldik, incecik açtığınız pizzaya gerçek bir şekil vermeye! Pizza hamurunun
kenarlarını hafif içe doğru kıvırın, ortasını malzemelere yuva olacak şekilde
bastırın. Bu sayede kenarlar kalın, ortalar ince olacak, ideal bir pizza görünümü
ve lezzeti oluşacaktır. Son olarak istediğiniz malzemeleri hamurun üzerine
dizerek fırına verin. Şimdiden ellerinize sağlık!

Pizzanızı daha kısa yoldan hazırlamak isterseniz sizi kusursuz sonuçlara
ulaştıracak hazır pizza hamurumuzu hemen satın alabilirsiniz: