Glazür Nedir, Nasıl Yapılır?

Pasta, kurabiye, kek gibi seçenekler; birçoğumuz için hayatın güzellikleri
arasında. Özel günleri, çay keyiflerini tamamlayan bu lezzetlerin sunumu ne
kadar güzelse verecekleri keyif de bir o kadar güzel olacaktır. Bu aşamada
glazür, şahane bir etkiye sahiptir.
Daha renkli ve şık sonuçlara ulaştıran glazür nedir, glazür nasıl yapılır
yazımızın detaylarında öğrenebilir; sunumlarınıza fark katabilirsiniz.
İşte, detaylar…

1. Glazür Nedir?

Glazürün ne olduğunu kısaca “Şekerli pasta kreması” ya da “Kaplama çeşidi”
olarak tanımlamak mümkündür. Pudra şekeri, limon, su, tereyağı, yumurta akı,
krem peynir, tatlandırıcı, gıda boyası gibi malzemelerden elde edilen, genellikle
kremsi yapıda hazırlanan bir malzemedir. Unlu mamullerin kaplanmasında ve
süslemesinde kullanılarak ortaya sıra dışı sunumlar çıkartmaya yardımcı olur.

2. Glazür Nasıl Kullanılır?

Glazürü pasta, kurabiye, kek gibi birçok unlu mamulde süsleme amaçlı
kullanmak mümkündür. Krema torbası yardımıyla süslenmek istenen bölgeye
resim çizer gibi uygulanır ve soğuyarak donması beklenir. Sonunda hem
lezzetli hem de etkileyici bir görünüm kazandırır. Siz de evde yapacağınız
doğum günü partileri, özel gün kutlamaları için hazırlayacağınız tariflerde
glazürle şahane bir imza atabilir; kendi emeğinizle pastaneden alınmış gibi
sonuçlara ulaşabilirsiniz.

3. Glazür Nasıl Yapılır?

Kuracağınız sofrada her detayı kendi emeğiyle tamamlamak isteyenlerdenseniz
glazür tarifimizin detayları sizin için geliyor. Büyüleyici süslemeler için glazürü
evde kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz. Glazür nasıl yapılır; işte, tüm detaylar:

– 2 adet yumurtanın akını ayırın. Bu adımda yumurtanın sarısından asla
karıştırmamaya dikkat edin, aksi takdirde kıvamı tutturmak zorlaşabilir.

– Derin ve kuru bir kap içerisinde yumurta aklarını bir fiske tuzla iyice
çırpın. Yumurta akları iyice kıvam alıp bembeyaz bir bulut gibi görünene
kadar çırpmaya devam edin.

– Daha sonra 125 gram pudra şekerini eleyerek ve azar azar eklemeye
başlayın. Diğer yandan 5-6 damla limon suyunu eklemeye başlayın.

– Muhallebi kıvamında bir sonuç elde etmeye başlayacaksınız, eğer daha
sıvık oluyorsa bir miktar daha pudra şekeri ekleyerek kıvamı
koyulaştırabilirsiniz.

– Glazür hazır, sıra geldi onu istediğiniz gibi renklendirmeye… Glazüre 1-2
damla gıda boyası karıştırarak renklendirebilirsiniz. Gıda boyası
kullanmak istemiyorsanız 2 çorba kaşığı glazüre 2 tatlı kaşığı çilek püresi
ekleyerek pembe; bal kabağı püresi ekleyerek sarı; ıspanak püresi
ekleyerek yeşil; kırmızı lahana püresi ekleyerek mor gibi renkleri kolayca
elde edebilirsiniz.

 

Eğer glazürü daha hızlı bir şekilde hazırlamak istiyorsanız Kenton Tatlı Şefi Glazür tam ihtiyacınız olan şey. Satın almak için hemen tıklayın.

Papilla dilimli kek ve pasta kalıbı ile pastanızı ya da kekinizi çok rahat bir şekilde pişirebilirisiniz. Satın almak için hemen tıklayın.