Gravy Sos Nedir, Nasıl Yapılır?

Yemek gurmeleri iyi bilir; her bir yemek, ona yakışan bir sos ile çok daha nefis
hale gelir.
Gravy sos da yemeğin lezzetini bir başka kılan, o etkileyici soslardan biri. Peki,
nedir bu gravy sos?
Yazımızın devamında gravy sos hakkında merak ettiklerinizi ve gravy sosun
nasıl yapıldığını detaylı tarifimizden öğrenebilirsiniz.

1. Gravy Sos Nedir?

Gravy sos; un, tereyağı, buğday, unu, mısır nişastası, et, hindi ya da tavuk suyu
kullanılarak hazırlanan bir sos çeşididir. İngiliz mutfağının gözde
seçeneklerinden biri olup Singapur’da sıklıkla tüketilir. Genellikle et ve tavuklu
yemeklerde kullanılır. Yemeğe kazandırdığı aromatik lezzetiyle çok sevilir.

2. Gravy Sos Nasıl Yapılır?

Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız gravy sos size de iyi gelecek! Yemeğe
bambaşka bir lezzet kazandıracak, sizi kendine hayran bırakacak gravy sos
nasıl yapılır, buyurun detaylara. İşte, gravy sos tarifi:

  •  Uygun büyüklükte bir sos tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
  •  Yağ eridiğinde 4 yemek kaşığı unu eleyerek tencereye ekleyin.
  •  Unun kokusu çıkana, rengi hafiften değişmeye başlayana dek güzelce
    kavurun.
  •  Unun rengi dönünce 1 çay kaığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip
    karıştırmaya devam edin.
  •  Ardından 2 su bardağı et, tavuk ya da hindi suyunu ekleyip orta ateş
    üzerinde karıştırmaya devam edin. Kıvam koyulaşmaya başladığında
    ateşi kısın ve 2 dakika daha pişirin.
  •  Gravy sosunuz hazır. Sıcak ya da soğuk şekilde et yemekleriyle birlikte
    servis edebilirsiniz.

 

3. Gravy Sos Püf Noktaları Nelerdir?

Ev yapımı gravy sosun kusursuz olabilmesi için bazı püf noktalarına dikkat
etmeniz gerekebilir. İşte, o püf noktalarından bazıları:

  •  Kıvamı daha akışkan bir gravy sos isterseniz kullandığınız et, tavuk ya da
    hindi suyu miktarını artırın.
  •  Gravy sosun topaklanmaması için unu kavurma sırasında hızlıca
    karıştırmayı unutmayın.

 

Gravy sos yapımında kullanabileceğiniz tavuk suyunu Migros Sanal Market
üzerinden hemen siariş verebilirsiniz: