Hafif Seçenekler Arayanlara: Oopsie Ekmek Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda evde ekmek yapanların sayısı giderek arttı. Neredeyse herkes artık hazır
ekmek almak yerine evde kendi mayaladığı, kendi şekillendirip pişirdiği ekmekleri tüketir
oldu. Siz de kendi ekmeğini kendiniz yapanlardansanız kepekli, çavdarlı, beyaz unlu ya da
siyez unlu gibi seçenekleri denemiş olabilirsiniz; fakat şimdi bahsedip tarifini vereceğimiz
ekmek bildiklerinizden çok başka! “Bulut ekmek” “Yanlışlıkla ekmek” gibi isimlerle de
anılan oopsie ekmek, unsuz yapılan masum bir seçenek. Doyurucu ve sağlıklı, üstelik
glütensiz. Siz de ekmekten vazgeçemeyenlerdenseniz, farklı ekmekler tatmak sizin için bir
heyecan sebebiyle oopsie ekmek ile tanışmanızın zamanı gelmiş olabilir. O halde buyurun
detaylara…

1. Oopsie Ekmek Nedir?

Evde un yokken size ekmek yapacağız deseler bunun mümkün olmadığını söyler, fikri asla
ciddiye almazsınız. Çünkü ekmek denince aklımıza undan hazırlanıp odun ateşinde pişen
bir besin gelir, oysa oopsie ekmek bu tanımları yıkmak için âdeta bir hazine niteliğindeki
lezzetli bir ekmek çeşididir. İsveç’te sıkça yapıldığı bilinen oopsie ekmek, özellikle diyet
zamanlarında ekmek tüketimini kısıtlamanız gerektiğinde derdinize deva olabilir; çünkü
içeriği çok hafif! Onun sayesinde “ekmeksiz doymuyorum” dediğiniz sofralardan en az
pişmanlıkla kalkabilir hem tıka basa doyabilirsiniz hem de vücudunuza yüklü bir
karbonhidrat almazsınız. İsterseniz tek başına tüketebilir isterseniz de pizza tabanı,
hamburger ekmeği, sandviç ekmeği olarak kullanabilirsiniz. Her haliyle sizi lezzete ve
proteine doyuracak oopsie ekmek ile tanışmak için daha fazla geç kalmayın der hemen
oopise ekmek tarifimizin detaylarına geçeriz:
● 3 adet yumurtanın beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara boşaltın.
● Yumurta beyazlarına bir tutam tuz ekleyip bembeyaz kabarık bir bulut kıvamına
gelene kadar mikserle çırpın. (Yaklaşık 4 dakika sürecektir.)
● Diğer yandan yumurta sarılarına 100 gram labne peyniri ve yarım çay kaşığı
karbonat ekleyip çırpın. Dilerseniz damak zevkinize göre bir miktar kıyılmış dereotu,
maydanoz ya da fesleğen ekleyebilirsiniz.
● Yumurta beyazlarından elde ettiğiniz karışımı iki seferde olacak şekilde azar azar
yumurta sarılı karışıma ekleyin. Silikon spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru
katlayarak karıştırın. (Kesinlikle mikser kullanmayın ve fazla karıştırmayın yoksa
ekmek söner.)
● Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine servis kaşığıyla paylaştırın.
● Gerekirse üzerlerini ve çevresini düzelterek eşit görünmelerini sağlayın.
● Son olarak üzerlerine susam ya da çörek otu serpin.
● Önceden 150 dereceye ısıttığınız fırında 25 dakika civarında kontrollü olarak pişirin.

 

Oopsis ekmek yapmak için gerekli malzemeleri Migros Sanal Market’ten hemen satın alabilirsiniz.

Lezzetli bir oopsis ekmek için M Life organik yumurta vazgeçilmez bir seçenek. Satın almak için hemen tıklayın.

Ekmeğinize hem lezzet hem de şık bir görünüm katacak Arifoğlu susamı hemen satın almak için tıklayın.