Hamur İşlerini Aratmayacak Karnabaharlı 4 Fit Tarif

Hamur işlerini genelde hepimiz pek bir severiz. Yanlarına iyi demlenmiş çaylar eklenir,
sevdiklerimiz de eşlik ederse alacağımız kalorileri göz ardı ederiz. Maalesef ki sonrasında
kilomuzun arttığını fark ederek bol karbonhidratlı rüyalardan uyanır, tükettiğimiz her bir
lokma için pişman oluruz.

Sizde de durumlar pek farklı değilse yazımızın devamına buyurun. Hamur işi lezzetlerini
aratmayacak güzellikte, midenizi hiç yormayacak hafiflikte bu tariflerle hemen tanışın.
İşte, mantıdan ekmeğe kadar birbirinden nefis karnabaharlı 4 fit tarif…

1. Karnabahar Pizza Tarifi

Bol malzemeli pizzalar; maç gecelerinin, pijama partilerinin gözde konuklarındandır. Hem
yetişkinlerin hem de çocukların açlık krizlerinde tercih ettiği biricik seçenektir. Tek üzücü
tarafı bol kalorili olmalarıdır; fakat bu gerçeği sıradaki tarifimiz ve karnabaharın
yardımlarıyla değiştiriyoruz! Nasıl mı? Şifa kaynağı karnabahardan hafif mi hafif bir pizza
nasıl yapılır, buyurun detaylara:

● Yıkanmış ve doğranmış olan karnabaharları blenderdan geçirin ve bir cam kâseye
boşaltın. Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyin ve mikrodalga fırında 4-5 dakika kadar
pişirin.

● Ardından 3 yemek kaşığı lor peyniri, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı karabiber, 170
gram mozarella peyniri, 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip karıştırın.

● Hazırladığınız karışımı yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine pizza şeklinde ve
kalınlığında yayın.

● Üzeri için bir kâsenin içerisinde 1 yemek kaşığı domates salçasını ve yarım çay
bardağı suyu ekleyip karıştırın. Daha sonra karnabahar hamurunun üzerine sürün.

● Daha sonra 1 su bardağı kadar rendelenmiş mozarella peynirini hamurun üzerine
gezdirin.

● Son olarak ince ince doğranmış 3 adet çeri domates, sucuk, salam, mantar, mısır,
zeytin gibi dilediğiniz tüm pizza malzemelerini de hamura ekleyip önceden ısıtılmış
180 derecelik fırına verin.

● 35-40 dakika kadar pişirdikten sonra servis edin.

2. Karnabahar Mantısı

Mantı, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. İsmi geçtiği an, gülümseme
sebebidir. Sarımsaklı yoğurtla buluştuğunda mest eder; ancak diyet zamanı gelip çattığında
mantıyla aranıza mesafe koymak gerekebilir. İşte tam da böyle zamanlarda karnabahar
mantısı hem hafif hem de leziz, kurtarıcı bir seçenektir. Diyetinizi bozmayacak karnabahar
mantısıyla tanışmak için böyle buyurun:

● 1 adet karnabaharı ufak parçalara bölün ve haşlayın. Ardından süzüp soğutun ve bir
kabın içerisinde 1 adet yumurta 1 su bardağı un, 1 su bardağı sütü çırpın ve
haşlanan karnabaharları bu harca batırın. Daha sonra kızgın yağda kızartın.

● Daha sonra harç yapımına başlayın. Bir tencereye 2 yemek kaşığı yağ ekleyin. 1 adet
kuru soğan ve 1 diş sarımsağı ince ince doğrayıp kavurun. Ardından 1 yemek kaşığı
domates salçası ve ince ince doğranmış 1 adet domatesi ekleyip pişirin.

● En son 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 2 yemek kaşığı ince kıyılmış
maydanoz ilavesi yapın.

● Ocaktan alın, kızarttığınız karnabaharların üzerine dökün. Dilerseniz sarımsaklı
yoğurt da gezdirdikten sonra servis edin.

3. Karnabahar Kek

Sıradaki tarifimizde bir miktar un kullanmış olsak da diğer birçok tarife göre daha hafif bir
sonuç elde ettiğimizi söyleyebiliriz. Çay yanına bir ikramlık ya da yoğurt eşliğinde doyurucu
bir yemek olarak sunabileceğiniz karnabahar kek, karnabahar sevmeyenlerin bile kalbini
çalacak. İşte, kek anlayışınızı baştan yaratacak tarifimizin detayları:

● İlk olarak 1 adet karnabaharı ince ince doğrayın ve 6-7 dakika bir tencerede
kaynatın. Daha sonra süzün ve soğutun. Ardından 1 adet kuru soğanı ince ince kıyın.

● 150 gram beyaz peyniri eliniz ile kırın ve bir kenara ayırın.

● 3 adet yumurtayı çırpın. Ardından kıydığınız kuru soğanı ve yarım demet dereotunu,
1 çay bardağı zeytinyağı, 2,5 çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı
karabiber, 1 çay kaşığı tuzu ekleyin.

● 2,5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip mikser yardımıyla karıştırın. En son
karnabaharları ekleyip tekrar karıştırın.

● Yağlı kağıt serili fırın kabına hazırladığınız harcı dökün.

● Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dk pişirin.

4. Karnabahar Ekmeği

Herkesin evde ekmek yapmak için âdeta yarıştığı günlerde gelin, siz bu akıma en farklı
yerden katılın ve karnabahardan nefis bir ekmek yapın! Pişman etmeyecek kadar hafif,
mutlu edecek kadar da lezzetli karnabahar ekmeği nasıl yapılır, buyurun detaylara:

● 1 adet küçük boy karnabaharı robottan geçirin. Uygun bir kap içerisine doldurup 3-4
dakika kadar mikrodalgada bekleterek kurumalarını ve biraz pişmelerini sağlayın.

● Daha sonra kalan suyunun da çıkması için bir tülbent içerisine doldurun ve iyice
sıkın.

● Diğer yandan ayrı kaplara 6 adet yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırın.

● Yumurta beyazların bulut kıvamına gelene kadar iyice çırpın. (Yaklaşık 4 dakika)

● Yeterince köpüren yumurta beyazlarını yarısını yumurta sarılarına ekleyin. 150
gram nohut unu, (dilediğiniz başka bir un da olabilir) 100 gram beyaz peynir, (lor
peynir de olabilir) 4 yemek kaşığı erimiş tereyağı, rendelenmiş 2 diş sarımsak, 1 çay
kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve dilediğiniz baharatları ekleyip yavaşça karıştırın.

● Daha sonra 1 paket kabartma tozu, yumurta beyazlarının kalanını ve karnabaharı
ekleyip karıştırın.

● Son olarak hazırladığınız harcı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, borcama ya da
kek kalıbına boşaltın.

● Üzerine susam serptikten sonra 180 derecede yaklaşık 50 dakika pişirmeye bırakın.

Midenizi yormayacak karnabaharlı tariflerinizin yanında tüketebileceğiniz Pressh Zencefilli limonatayı satın almak için hemen tıklayın.