İftar Sofraları İçin Güllacı Aratmayacak 5 Sütlü Tatlı

Ramazan denince büyük bir çoğunluğun favori tatlısı güllaç oluverir. Bolca
sütle hazırlanır, çeşitli malzemelerle süslenir, iftar sofrasında eksik edilmez.
Peki, ya en az güllaç sevenleri kadar çok olan güllaç sevmeyenler ne yapsın?
Yazımızın devamında güllaç sevmeyenler ya da bugünkü iftar sofrasında bir
farklılık yapmak isteyenler için güllaç kadar hafif ve sütlü tatlı tariflerimizi
sıraladık. Siz de bu seçeneklerle iftar sofranızı güzelleştirebilirsiniz.
İşte, güllacı aratmayacak 5 sütlü tatlı tarifi…

1. Hurmasız Olmaz: Hurmalı Sütlaç

Ramazan sofralarının vazgeçilmez dostlarını bir tarifte buluşturduk. Tatlı mı
tatlı, sütlü mü sütlü nefis bir sütlaç hazırladık. Size de önce tarifimiz inceleyip
uygulamak, sonra da keyifle kaşıklamak kaldı. İşte, hurmalı sütlaç tarifinin tüm
detayları:

  •  Bir tencerede 1 çay bardağı pirincin üzerini geçecek kadar su ekleyip
    kaynamaya bırakın.
  •  Pirinçler yumuşayınca üzerine 3 su bardağı sütü ekleyin ve kaynamaya
    devam ettirin.
  •  1,5 çay bardağı şekeri ve 1 paket vanilyayı ilave edin.
  •  Son olarak 8 adet hurmayı doğrayıp içerisine ekleyin.
  •  Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten
    sonra iftar sofrasında servis edin. Afiyet olsun.

    Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Hurmalı Sütlaç Tarifi

2. Ferahlık Ondan Sorulur: Sütlü Limonlu İrmik Tatlısı

Tatlı tariflerine aroma kazandırmak denince akla gelen ilk seçenektir limon.
Ferah ve mest eden kokusuyla enfes bir sonuç verir. Bu kez limon kokusunu
süt kokusuyla birleştiriyor, içine bir de irmik ekliyoruz. Sütlü limonlu irmik
tatlısıyla iftar sofranıza konuk olmaya geliyoruz. İşte, tüm detaylarıyla sütlü
limonlu irmik tatlısı tarifi:

  •  3 adet yumurta, 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı irmiği birlikte
    çırpın.
  •  Üzerine 1 litre süt ekleyerek ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
  •  2 adet limonun kabuğunu rendeleyin, kaynamaya yakınken malzemelere
    ilave edin.
  •  Boza kıvamına gelene kadar pişirin.
  •  Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı toz şekeri, 1 limonun suyuyla birlikte
    sürekli karıştırarak yanana kadar kavurun.
  •  Daha sonra fırın kabının dibine dökün.
  •  1 su bardağı irmiği de yanık şekerin üzerine ilave edin.
  •  2-3 saat kadar buzdolabında soğutun, tabağa ters çevirerek koyun ve
    üzerini dövülmüş ceviz ile süsleyip iftar sofrasında servis edin. Afiyet
    olsun.

    Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Sütlü Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi

3. Bağışıklık Güçlendirir: Greyfurtlu Fırın Sütlaç

Sıradaki tarifimiz hem damaklarınızı şenlendirmeye hem de bağışıklığınızı
güçlendirmeye geliyor. Bir tatlıdan daha ne bekler insan? Doğal bir antibiyotik
olarak bilinen greyfurt, kalsiyum zengini sütle birleşiyor ve nasıl bir lezzet
çıkıyor merak ediyorsanız hemen tarifimizi uygulamaya başlayabilirsiniz. İşte,
tüm detaylarıyla greyfurtlu fırın sütlaç tarifi:

  •  50 gram pirinci ılık suda yarım saat bekletin.
  •  500 ml sütün 1 su bardağı kadarıyla 10 gram pirinç ununu ezin.
  •  Kalan sütü bir tencereye alıp süzülmüş pirinci ekleyin.
  •  Pirinç unlu sütü de ekleyip kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar
    pişirin.
  •  120 gram şekeri ilave edip kaynatın.
  •  2 adet greyfurtu sıkıp, suyunu sütlaca ekleyin. Bir taşım kaynatıp
    ocaktan alın.
  •  Hazırladığınız sütlaçtan 2-3 kepçe ayırın.
  •  Kalanını ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın.
  •  Ayırdığınız sütlaca çırpılmış 2 adet yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
  •  Kaselerdeki sütlaçların üzerine paylaştırın.
  •  Kaseleri içi su dolu bir fırın tepsisine dizin.
  •  Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
  •  Oda sıcaklığına geldikten sonra iftar sofrasında servis edin. Afiyet olsun.
    Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Greyfurtlu Fırın Sütlaç Tarifi

4. Seveni Çoktur: Tavuk Göğsü

Sütlü tatlı denince akla gelen ilk seçeneklerden biridir tavuk göğsü. Dondurma
da eşlik ederse lezzetinden başları döndürür. Siz de mutfağımızın önemli
tatlılarından biri olan tavuk göğsünü iftar sofranızda denemek isterseniz böyle
buyurun. İşte, tüm detaylarıyla tavuk göğsü tarifi:

  •  2 çorba kaşığı mısır nişastası, 2 çorba kaşığı pirinç unu, 3 çorba kaşığı
    un, 1 bardak su, 1 litre tam yağlı süt, 1,5 su bardağı toz şekeri karıştırın
    ve kıvam alıncaya kadar pişirin.
  •  250 gram pişmiş tavuk göğsünü su dolu bir kabın içinde iyice didin.
  •  Sütlü karışıma ekleyerek pişirmeye devam edin.
  •  Pişen tavuk göğsünü tabaklara paylaştırın, üzerlerine isteğe göre tarçın
    serpin.
  •  Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra iftar sofrasında servis edin.
    Afiyet olsun.

    Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Tavuk Göğsü Tarifi

5. Pratiklik ve Sadelik Arayanlara: Vanilyalı Puding

İftar çok az zaman kaldı, tatlı isteğiniz arttı da arttıysa böyle buyurun. Vanilyalı
puding sizi mutlu etmeye yetecektir. 1 tatlı kaşığı reçelle de süslenip iftar
sofranıza çok yakışmaya gelen vanilyalı puding tarifi için böyle buyurun:

  •  İlk olarak bir tencerenin içerisine vanilya ve tereyağı hariç tüm
    malzemeleri ekleyip devamlı karıştırarak pişirin.
  •  Kıvam almaya başlayınca içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
    ve ocaktan alıp kaplara pay edin.
  •  Buzdolabında 2-3 saat kadar soğuttuktan sonra üzerine böğürtlen reçeli
    ekleyip iftar sofrasında servis edin. Afiyet olsun.

    Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Vanilyalı Puding Tarifi

 

İftar sonrası tüketebileceğiniz atıştırmalıklar Migros Sanal Market’te!

Ülker O’Lala Sufle Mini satın almak için hemen tıklayın.

Biskrem Kakaolu Büyük Boy Poşet çayın yanına iyi gider! Satın almak için hemen tıklayın.