İftar Sofrasına da Yakışır: İştah Açacak 6 Meze Tarifi

Ana yemek öncesinde genellikle soğuk servis edilen meze grubunun mutlu edemeyeceği
insan az sayıdadır. Yoğurtlusundan nohutlusuna birçok çeşidiyle gönüllerde taht kurar,
lezzetlerine doyulmazlar. Siz de sofraları çeşitlendiren mezelere gönül verenlerdenseniz
iftar sofranızda da onları eksik etmeyeceksiniz demektir. İftar sofralarına çok yakışacak,
pratiklikleriyle iftar vaktine kolayca yetişecek, aç kalan mideleri lezzetle dolduracak meze
tariflerimiz için hemen detaylara…

1. Sindirim Dostudur: Yoğurtlu Kabaklı Meze

Yoğun lif içeriğiyle gün boyu yavaşlayan metabolizmanızı harekete geçirecek, yoğun su
içeriğiyle su ihtiyacınızı karşılayacak nefis bir meze ile başlıyoruz. Mevsimin taptaze
kabaklarının bu haline bayılacaksınız. Bol dereotu, sarımsak, ceviz içinin de katkısıyla iftar
sofrasında harikalar yaratmak için böyle buyurun:

● 3 adet orta boy kabakların altındaki ve üstündeki fazlalıkları kesip rendeleyin.

● Uygun büyüklükte bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.

● Ardından rendelenmiş kabakları ve bir tutam tuzu ekleyip yumuşayıncaya kadar
orta ateşte pişirin ve soğuması için kenara alın.

● 1 diş sarımsağı püre haline getirin, 1 avuç cevizi ufalayın.

● 1,5 su bardağı yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın ve hazırlamış olduğunuz
malzemeleri içine ekleyip karıştırın.

● Servis etmeden önce üstüne ufaladığınız cevizleri ekleyip biraz zeytinyağı gezdirin
ve soğuk olarak iftar sofranızda servis edin. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Kabaklı Meze Tarifi

 

2. C Vitamini Zenginidir: Yoğurtlu Köz Biber Mezesi

“Bu Ramazan Ayı’nda en çok ihtiyacımız olanlardan biri de bağışıklık sistemimizi
destekleyecek tarifler.” diyenler böyle buyursun. Portakaldan bile daha yoğun C vitamini
içeriğiyle sağlığınıza iyi gelecek köz biber mezesi, iftar sofranıza çok yakışacak. İşte,
yoğurtlu köz biber mezesi tarifi:

● 5 adet kırmızı kapya biberi tepsiye dizin ve fırında közlenmeye bırakın.

● Közleme işleminden sonra biberlerin kabuklarını soyun. Soyduğunuz biberleri çok
küçük olmayacak şekilde doğrayın.

● Diğer yandan 1 kâse yoğurdu çırpın ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı ekleyip
karıştırın.

● Yoğurdu doğranan biberlerin üzerine bir tutam tuzla birlikte ekleyin.

● Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirip zeytin ve kırmızı pul biber ile süsleyerek iftar
sofranızda servis edin. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tarifi

 

3. Mis Gibi Kokar: Marullu Naneli Cacık

İftar sofrasında cacık olsun ama biraz farklı olsun diyor, bu kez cacığa salatalık yerine bolca
marul ekliyoruz. Hem hafif hem de doyurucu marullu naneli cacık, ana yemeklerinize
şahane bir eşlikçi olabilir. İşte, mis gibi nanesiyle gönülleri çalacak marullu naneli cacık
tarifi:

● 1 adet marulu ince ince doğrayıp bir tutam tuz ile ovun.

● Ayrı bir kapta 2 kâse yoğurdu, dövülmüş 3 adet sarımsağı, doğranmış 1 avuç
dereotunu ve 1 yemek kaşığı kuru naneyi karıştırın.

● Marulları da içine ekleyip karıştırın ve üzerine zeytinyağı gezdirerek iftar sofranızda
servis edin. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Marullu Naneli Cacık Tarifi

 

4. Ramazan Pidesine Yakışır: Aromalı Tereyağı

İftar sofrası Ramazan pidesiyle taçlanır, mis gibi kokan tereyağıyla tamamlanır! Sıcacık
Ramazan pidesinin arasında usulca eriyip sizi lezzete doyuracak bu tarifimize kesinlikle bir
şans verin. İşte, aromalı tereyağı tarifi:

● Oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağı ve 125 gram somon fümeyi pürüzsüz bir kıvam
alana kadar blenderdan geçirin.

● Daha sonra sıkma torbasıyla şekil verin ya da streç filme sararak şekil verin.
Ardından buzdolabında soğutun.

● İftar sofranızda servis edin. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Aromalı Tereyağı Tarifi

5. Sunumuyla Kalp Çalar: Pastırmalı Kuşkonmaz

İftar sofralarının olmazsa olmaz kahramanlarından olan pastırmalar bu kez baharın
habercisi kuşkonmazlara çok yakışıyor!

● 1 demet kuşkonmazın saplarını temizleyin. Ardından suda haşlayın.

● Daha sonra uygun bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile çevirip 2 yemek kaşığı
susamı, 1 tutam tuzu ve 1 tutam karabiberi ekleyin.

● Ardından kuşkonmazları teker teker pastırmaya sarın.

● Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 5 dakika kadar 180 derecede pişirin.

● Çıkarıp 1 adet limonun kabuklarını serpin ve iftar sofranızda servis edin. Afiyet
olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pastırmalı Kuşkonmaz Tarifi

 

6. Protein Zenginidir: Humus

Yoğun protein içeriğiyle gün boyu aç kalan midenizi hemen doyuracak, güzel lezzetiyle
midenizi şenlendirecek humusa iftar sofranızda yer açın! Sarımsak, tahin, limon suyuyla
taçlanan nohut tanelerinin bu halini çok seveceksiniz. İşte, Ramazan pidesine de çok
yakışacak nefis humus tarifi:

● 1 demet maydanozları ince bir şekilde kıyın.

● 2 diş sarımsağı püre haline getirin.

● 500 gram kadar haşlanmış nohutu süzgeçten geçirip püre haline getirin.

● 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 100 gram tahin, 4 çorba kaşığı limon suyu, 3-4 çorba
kaşığı su ve 1 tatlı kaşığı tuzu nohut püresinin üstüne ekleyin iyice karıştırın.

● Kıvamı yoğun gelirse su ekleyip kıvamını biraz yumuşatın.

● Hazırladığınız humusu bir kaba alın.

● 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biberi karıştırın ve humusun
üstüne gezdirin.

● Kıyılmış maydanozla iftar sofranızda servis edin. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Humus Tarifi

 

İftar sofranıza yakışacak Tat Kurutulmuş Domatesli Humus’u Migros Sanal Market üzerinden sipariş vererek çok pratik bir şekilde menünüze ekleyebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Polonez Dana Dilimli Antrikot Pastırma ile isterseniz lezzetli bir kuşkonmaz yapabilir, isterseniz de kahvaltılık gibi pratik bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.