Izgara Tavuğun Kurumaması İçin Bunları Yapın

Izgara yöntemiyle pişirmek, tavuk, kırmızı et ve balık için mükemmel lezzetli bir pişirme yöntemi olsa da, pişirirken yapılan bazı hatalar olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Peki ızgara tavuğun kurumaması için ne yapılmalı? Önerilerimize göz atın.

balik-izgara

Dondurucu etkisinde ızgara yapmayın!

Tavuk, kırmızı et veya balık. Hangisi olursa olsun, dondurucudan çıkardığınız etinizi kendiliğinden çözülmeden ızgaraya atmayın.

shutterstock_519023977

Marine edin!

Süt ve süt ürünlerini kullandığınız marine işleminde et yumuşayacak, sevdiğiniz baharatların da ilavesiyle daha lezzetli bir hale gelecektir. Bunun için süt kullanabildiğiniz gibi yoğurt suyu ve kefir de kullanabilirsiniz.

et-izgara

Eti inceltin ve çentikler atın

Eti Uzman Kasap’ınıza dövdürebilir, üzerine çentikler atarak daha yumuşak pişmesini sağlayabilirsiniz.

Tava seçimi

Döküm ya da kalın tabanlı tavalarda pişen etler daha yumuşak olacaktır.

 

Ateş ayarı

Kısık ateşte pişen etler daha sert olacaktır. Bunun için orta ve yüksek ateşte etinizi çevirerek pişirmeniz önemlidir.