Kajun (Cajun) Baharatı Nedir, Nasıl Yapılır?

Eklendiği her tarifin lezzet düzeyini anında yükselten, âdeta sihirli bir karışımdır kajun. Kafe
ve restoranlarda tükettiğimiz patates ve tavuk gibi yemek çeşitlerinin üzerinde görmeye
alışık, tadına hayran olduğumuz kajun aslında nedir? Kajun nasıl yapılır? Tüm lezzet
âşıklarını yazımızın içeriğine davet ediyor, kajunu mercek altına alıyoruz. İşte, detaylar…

1. Kajun (Cajun) Nedir?

Patates baharatı olarak da bilinen kajun; sarımsak tozu, soğan tozu, kuru kekik, kimyon, acı
kırmızı biber, öğütülmüş beyaz biber, öğütülmüş karabiber, kuru fesleğen, kereviz tohumu,
toz kırmızı biber ve deniz tuzunun karıştırılmasıyla elde edilen yeni bir baharat çeşididir.
Hint ve Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden olup Türk mutfağında da kendini
sevdirmiştir.

2. Kajun Lezzeti Nasıldır?

Kajunu daha önce hiç tatmayanlar için köriye benzer, baskın bir lezzetinin olduğunu
söylemek mümkündür. Bu sayede lezzet katmak istediğiniz her seçeneği güzelleştirir, tuz
yerine bile kullanılabilir.

3. Kajun Faydaları Nelerdir?

Kajun baharatı, birçok bitkinin karışımından oluştuğu için insan sağlığı için birçok fayda
sunar. Kajun baharatının faydaları nelermiş, gelin birkaçına beraber bakalım:

● Antioksidan özellikleri sayesinde vücudun zararlı toksinlerden arınmasını sağlar.

● Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak solunum yolu rahatsızlıklarını önler.

● İçerisindeki kırmızı biber sayesinde metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.

● İçerisindeki kimyon sayesinde hazımsızlık, gaz gibi sindirim problemlerini önler.

4. Kajun Baharatı Hangi Yemeklere Yakışır?

Kajun baharatı; salatalar, soslar, ızgara lezzetler, et ve tavuk yemekleri, elma dilim patates,
sosis gibi birçok tarife çok yakışır. Siz de farklı lezzetler denemeyi seviyor, baharat
çeşitlerine aşk duyuyorsanız kajun baharatını sofranızdan eksik etmeyebilirsiniz.

5. Kajun Baharatı Nasıl Yapılır?

Kajun baharatı için gerekli olan malzemeleri edindikten sonra yapmanız gereken tek şey,
onları güzelce karıştırmaktır. Peki; kajun baharatı için gerekli olan malzemeler nelerdir,
kajun baharatı nasıl yapılır, buyurun cevabımıza:

● 2 yemek kaşığı sarımsak tozu

● 2 yemek kaşığı soğan tozu

● 2 yemek kaşığı kekik

● 1 yemek kaşığı kuru fesleğen

● 4 yemek kaşığı kırmızı toz biber

● 1 yemek kaşığı kimyon

● 1 yemek kaşığı karabiber

● 1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Tüm malzemeleri uygun büyüklükte bir kap içerisinde karıştırın ve dilediğiniz yemek
üzerine serperek keyifle tüketin. Afiyet olsun!

 

Bağdat Cajun Baharatı satın almak için hemen tıklayın.

Metaltex Cam Baharat Değirmeni satın almak için hemen tıklayın.