Kakao Eklendiğinde Lezzeti Artan 6 Yiyecek

Çikolataların ana malzemesi, antioksidanların en lezzetlisidir kakao. Yoğun
kokusuyla tüm dertleri unutturuverir, tüm lezzetleri şahlandırıverir.
Yazımızın içeriğinde bir miktar kakaonun güzelleştirdiği lezzetlerden bahsettik.
Siz de her zaman tükettiğiniz bazı lezzetlere bundan sonra kakao ile katabılır,
değişiklik yapabilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Fıstık Ezmesi

En faydalı protein ve yağ kaynağı olarak bilinen fıstık ezmesi, son yıllarda
giderek popülerleşen seçeneklerden biridir. Kızarmış ekmek üzerinde, yulaf
lapası içerisinde derken farklı birçok tüketimiyle kendini sevdirmiş, öğünlerde
yer almıştır. Siz de fıstık ezmesini çok sevenlerdenseniz ve onu evde sıkça
yapıyorsanız kullanacağınız malzemelere bir miktar kakao da ekleyebilirsiniz.
Kakaonun fıstık ezmesini çok daha güzelleştirdiğini, sonunda çikolata kreması
gibi bir lezzete ulaştığını göreceksiniz.


2. Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi, diyet sürecinin ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin gözde
yardımcılarından biridir. Süt, kuru yemiş, kuru meyve gibi malzemelerle
karıştırılıp kahvaltılara, öğlen ya da akşam yemeklerine bolca fayda katar. Yulaf
ezmesi, sizin de favori yiyecekleriniz arasındaysa bu kez ona karıştırdığınız
malzemelere bir de kakao eklemeye ne dersiniz? Böylelikle yulaf ezmesinin
sevmediğiniz yavanlığını yok edebilir, daha lezzetli bir öğün tüketebilirsiniz.


3. Kek

Yumuşacık kekler; çay sofralarının vazgeçilmezi, çocukların en sevdiğidir.
Yanına ılık bir sütle de iyi demlenmiş çayla da harika giderler. Siz de kekin her
halini seviyorsanız ve bu zamana kadar onu kakaolu hiç denemediyseniz bu
fikri bir kenara not alın deriz. Pişireceğiniz keke bolca kakao ekleyerek kekin
hem mis kokusunu hem de lezzetini katlayabilirsiniz.


4. Muz

Yumuşacık kıvamı, tatlı lezzetiyle muz; birçoğumuzun en sevdiği meyveler
arasında yer alır. Tek başına da pasta, tatlı gibi lezzetlerin içinde de mutlu
etmeyi bilir. Siz de ara öğünlerde ya da canınız tatlı bir şeyler istediğinde ilk
seçenek olarak muzu görüyorsanız bu lezzetli öneri size geliyor. Dilimlediğiniz
muzları bir buzdolabı poşetine doldurup bir miktar kakao ekleyerek güzelce
karıştırın. Bolca kakaoya bulanan muzlar, âdeta pişmeyen bir tatlı gibi size
nefis bir deneyim sunacak!


5. Tahin-Pekmez

Tahin-pekmez ikilisinin uyumuyla gününü güzelleştirenlerdenseniz ona ufak bir
dokunuş daha yapıp daha farklı bir sonuç yakalamaya ne dersiniz?
Hazırladığınız karışıma 1 çay kaşığı kakao ekleyerek çikolata kremasına yakın
bir tat elde edebilirsiniz.


6. Krema

Hazır ya da ev yapımı krema tariflerinde genel olarak kullanılan malzemeler
arasında kakao bulunmaz. Ancak siz bir miktar kakaodan yararlanabilirsiniz.
Böylece daha renkli bir görünüm ve çikolataya yakın, aromatik bir lezzet elde
edebilirsiniz.

 

Tariflerinizin lezzetini katlamak istiyorsanız Nestle kakao tam size göre! Satın almak için hemen tıklayın.