Karadut Şurubu Nedir, Nasıl Tüketilir?

Karadut, doğadaki mucize meyvelerden biridir. Güzel görünümü ve lezzetiyle kalpleri çalar.
Genellikle meyve olarak tüketilen karadut, şurup haliyle de bin bir derde devadır. Karadut
şurubunu daha önce hiç tüketmediyseniz yazımızın devamında onu yakından tanıyabilir,
bundan sonra düzenli tüketerek sağlığınız için bir iyilik yapabilirsiniz.
İşte, karadut şurubu hakkında merak edilenler…

1. Karadut Şurubu Nedir?

Karadut şurubu, taze toplanan kara dutların su ve şekerle pişirildikten sonra süzdürülen
suyudur. Karadut şurubunu hazır olarak alabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz. Evde
yapımı kolaydır ancak bol miktarda karaduta ihtiyacınız olacağını bilmeniz gerekir.


2. Karadut Şurubunun Faydaları Nelerdir?

Evinizde karadut şurubu varsa birçok hastalığa karşı artık daha güçlüsünüz demektir; çünkü
karadut şurubunun sayılamayacak kadar fazla faydası bulunmaktadır. İşte, onlardan
bazıları…
● Cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayarak birçok cilt probleminin iyileşmesinde ve
yaşlanma belirtilerinin gecikmesinde etkin bir rol oynar.
● Ağız yaralarını iyileştirme gücüne sahiptir. Ağzınızı her gün 2 kez karadut şurubuyla
çalkayarak ağız içi sağlığınızı iyileştirmeniz mümkündür.
● Enerji vererek yorgunluğu almaya yardımcıdır. Siz de kahvaltılarda karadut şurubu
içerek güne zinde başlayabilirsiniz.
● K ve C vitamini başta olmak üzere birçok vitamin bakımından zenginliği sayesinde
bağışıklığı güçlendirmeye yardımcıdır. Karadut şurubu tüketerek özellikle kış boyu
çeşitli hastalıklardan korunmanız mümkündür.
● Demir bakımından en zengin gıdalar arasında yer alır. Bu özelliğiyle anemi
(kansızlık) probleminin giderilmesinde yardımcıdır.
● Aç karnına içildiğinde sindirim sistemini harekete geçirir. Böylece kabızlık gibi
sindirim rahatsızlıklarından kurtarır.
● Yanlış beslenme ya da genetik sebebiyle yükselen kötü kolesterolün düşürülmesine
yardımcıdır.


3. Karadut Şurubu Nasıl Tüketilir?

Karadut meyvesini çiğ ya da kurutulmuş olarak tüketebileceğiniz gibi yapraklarından çay
yaparak içebilir ya da meyvesini kaynatıp şurup haline getirerek serinleten bir içecek
olarak tüketebilirsiniz. Peki, karadut şurubu içecek olmanın yanı sıra başka nasıl
tüketilebilir?
Karadut şurubunu;
● Vitamin deposu smoothieler içerisine katarak
● Meyve salatasının üzerine gezdirerek
● Pasta, kurabiye gibi tarifler için jöle, sos haline getirerek
● Tek başına sıcak ya da soğuk içerek tüketebilirsiniz.