Karidesin Faydaları Nelerdir, Karidesle Yapabileceğiniz 5 Farklı Tarif

Karides, kabuklu familyadan bir deniz canlısıdır. Düşük kalorisi, protein ve omega-3
içeriğiyle sıklıkla tercih edilir. Lezzetli bir sonuç vermesinin yanı sıra faydalarıyla da şifa
verir. Karidesin bilinen bazı faydaları şunlardır:
● İyi bir D vitamini kaynağıdır. Bu özelliği sayesinde kemikleri güçlendirir.
● Çinko bakımından zenginliğiyle saç ve cilt sağlığını destekler.
● İçeriğindeki selenyum sayesinde kansere neden olan serbest radikalleri etkisiz hale
getirir.
● Omega-3 sayesinde beyin fonksiyonlarının gelişimi ve işleyişine kalite katar.
● Kan hücrelerinin gelişimini destekler.
● Karoten içeriğiyle cilde sağlık verir, yaşlılık belirtilerini geciktirir.
Bu faydaları öğrendikten sonra bugünkü öğününüzde karidese yer vermek istiyorsanız tarif
önerilerimizi inceleyebilirsiniz. İşte; birbirinden leziz, karidesli 5 tarif…

1. Karides Tava

Karides denince akla gelen ilk seçenekle başlayalım; karşınızda karides tava! En az midye
tava kadar çok sevilen karides tava, pratik hazırlanışıyla deniz ürünü sevenlerin kalbini
çalıyor. Siz de sofranızda omega-3 yönünden zengin, kalori yönünden masum bir seçeneğe
yer vermek istiyorsanız işte; karides tava yapımının detayları:
● Bir güveç kabı içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip
kızdırın.
● İnce ince doğradığınız 2 diş sarımsağı, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı toz biberi
ayıklayıp temizlediğiniz 400 gram karidesle birlikte ekleyin.
● 1 dakika kadar kavurduktan sonra 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı tuz, yarım limon
suyunu ekleyip bir süre kısık ateşte pişirmeye bırakın.
● Soğumadan servis edin.

2. Karidesli Makarna

Makarnanın peynir, kıyma, sebze gibi neredeyse akla gelen her seçenekle çok yakıştığını
düşünüyorsanız onu bir de mutlaka karidesle denemelisiniz! İşte, makarnaya olan sevginizi
katlayacak nefis tarifimizin tüm detayları:
● 300 gram kadar jumbo karidesi ayıklayıp ortalarında yer alan siyah kısımlarını
çıkarın.
● Bol suda yıkadıktan sonra kâğıt havlu yardımıyla kurulayın.
● Derin bir tencerede kaynatmakta olduğunuz suya yarım paket spagetti makarnayı
ekleyip hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
● Yeterli kıvama geldikten sonra haşlama suyunu süzün, durulamayın.
● Rendelenmiş 1 diş sarımsağı ve 4 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın.
● Ayıkladığınız karidesleri katıp yüksek ateşte, kısa süreli soteleyin.
● 1 su bardağı kadar küp küp doğranmış domatesleri de karideslerin üzerine ekleyip
suyunu çekene kadar pişirin.
● Yarımşar kaşık tuz ve karabiber ilave edip lezzetlendirin.
● Son olarak haşlanmış spagetti makarnaları domatesli ve karidesli karışıma ekleyip
bir maşa yardımıyla karıştırarak sosu içine çekmesini sağlayın.
● Ocaktan aldığınız makarnayı doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde ılık ya da
sıcak olarak servis edin.

Jumbo Karidesli Spagetti Makarna Tarifi

3. Karidesli Salata

Formuna dikkat edenler buraya, size karidesin en güzel halini getirdik! Karidesli salata, tek
başına salatayla doymayanları pek mutlu edecek. Hem omega-3’e hem de lezzete
doyuracak. Siz de aynı salata tariflerinden sıkıldıysanız tarifimizi hemen deneyebilirsiniz.
İşte, detaylar:
● 1 yemek kaşığı tereyağında 10 adet karidesi soteleyin.
● İnce kıyılmış 2 diş sarımsak ve kırmızı pul biberi ilave edin.
● Diğer yandan 1 demet rokayı doğrayıp servis tabağına alın.
● 5 adet çeri domates, 3 dal taze soğan, 7-8 adet yeşil zeytin, 1 dilim kızarmış ekmeği
de doğrayarak rokaya ilave edin.
● Son olarak karidesleri, 1 adet limon suyu, 5 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek
kaşığı mayonezi bir kâsede karıştın. Sosu salatanın üzerine ekleyin ve servis edin.

4. Fırında Karidesli Levrek

Sıradaki tarifimiz; deniz ürünleriyle aşk yaşayanlara, menüde balık olunca yüzü kocaman
gülümseyenlere geliyor. Bu tarifimizle karides ve levreği bir tabakta bulabilecek, âdeta
denize doyabileceksiniz! İşte; pratik mi pratik, leziz mi leziz fırında karidesli levrek tarifi:
● 3 adet patatesi halka şeklinde doğrayıp fırın tepsisinin tabanına dizin. Bir tutam tuz
ve bir tutam karabiberle tatlandırın.
● 3 diş sarımsağı incecik dilimleyip ekleyin.
● Yıkayıp temizlediğiniz 1 adet levrek balığını patateslerin üstüne koyun.
● 4 adet defne yaprağını ve 25 adet karidesi koyun.
● 10 adet çeri domatesi, 3 adet domatesi, 15 adet mantarı dilimleyip etrafına
yerleştirin.
● En üstüne 1 adet limonun dilimlerini koyarak zeytinyağını gezdirin.
● Folyo ile üstünü kapatıp, ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.
● Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünü biraz kızartın.
● Soğumadan servis edin.

5. Kızarmış Çıtır Karides

Kızarmış, çıtır çıtır lezzetlerin yeri bir ayrıdır. Her ısırıkta sıradaki lokmayı düşündürecek
kadar iştah kabartırlar. Çeşit çeşit soslara en çok onlar yakışırlar. Siz de çıtır tariflerin
hayranıysanız karidesin bu haline de bayılacaksınız. İşte, kızarmış çıtır karides tarifi:
● 2 su bardağı mısır gevreğini mutfak robotundan geçirip inceltin ve bir kaba alın.
● Daha sonra ayrı bir kap içerisine 2 yumurtayı iyice çırpın.
● Pane işlemine geçmeden önce 15-20 adet karidesin üzerlerine tuz dökün.
● 1 su bardağı kadar unu bir tabağa alın. Daha sonra karidesleri önce una, ardından
çırpılmış yumurtaya ve son olarak da mısır gevreğine buladıktan sonra kızgın yağda
10 dakika kadar kızartın.
● Son olarak limon ve mayonez eşliğinde servis edin.

Karidesleri hazır paketlerde almadıysanız hatta belki de bizzat kendiniz yakaladıysanız nasıl
ayıklanacaklarını bilemeyebilirsiniz. Karides nasıl ayıklanır öğrenmek için hemen sayfamızı
ziyaret edebilirsiniz:

Karides Nasıl Ayıklanır?

 

Lezzetli karideslerin yanında tüketebileceğiniz harika önerilerimiz var!

Her yemeğin yanına yakışan Coca Cola Şekersiz şimdi de hazırlayacağınız karideslerin yanında iyi gidecek. Hemen satın almak için tıklayın.

Birbirinden lezzetli karidesleri fırında yapmak isteyenler için Paşabahçe kapaklı oval tencere borcam tam size göre. Satın almak için hemen tıklayın.