Kasım Ayında Ekebileceğiniz 6 Bitki

Son yıllarda neredeyse tüm yiyeceklerimizi evde kendimiz pişirmeye başladık.
Bununla da kalmadık sebze ve meyvelerimizi topraktan yetiştirir olduk.
Birçoğumuzun balkonda, bahçede hatta saksıda bu işe kalkıştığını düşünecek
olursak yazımızın devamının çok iyi geleceğini söyleyebiliriz.
Siz de bitki ekimi işlerine yeni başladıysanız ya da başlamak istiyorsanız kasım
ayında hangi bitkileri ekebileceğinizi öğrenmek için buyurun detaylara…

1. Buğday

Ana besin maddemiz sayılan buğday, ilk yetişme döneminde düşük sıcaklık ve
bol nemli bir hava ister. Bunu da karşılayan en iyi ay, kasım ayıdır. Buğday
yetiştirmek istiyorsanız killi, humus bakımından zengin toprakları ve kasım
ayından güzel bir günü başlangıç için tercih edebilirsiniz.


2. Taze Soğan

Vitamin bakımından zengin olan taze soğan, salata ve yemeklerde en çok
kullanılan malzemelerden biridir. Aynı zamanda yetiştirilmesi en kolay
bitkilerden biri olduğu için uygun bir saksıda kendine kolayca hayat bulur. Siz
de evinizde taze soğan eksik olmasın istiyorsanız kasım ayında taze soğan
ekimine başlayabilir, güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Taze soğan
3. Ispanak

Demir denince akla gelen en güçlü, en yeşil kahramandır o. Bazen yemeği
bazen salatasıyla öğünlere sağlık katar. Ispanaksız olmaz diyorsanız kendi
ellerinizle ıspanak ekmeye kasım ayında başlayabilirsiniz. Fazla sıcak ve
kuraklık sevmeyen ıspanak, kasım ayında kendine uygun bir iklime kavuşarak
sağlıklı bir şekilde yetişebilecek, sofralarınızı zenginleştirecektir.


4. Havuç

Capcanlı rengi, bol A vitaminiyle salataların başlıca malzemelerindendir.
Güzelce yetişmek için yağış ve neme olumlu baksa da aşırı bir yağış
yetişmesini zora sokabilir. Bu nedenle 9-28 derece arasındaki hava sıcaklıkları
onun için en ideal olandır, dolayısıyla kasım ayı havuç yetiştirmek için doğru
zamanlardan biridir.


5. Dereotu

Hamur işi yiyeceklerin, salataların ve zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezidir.
Güzel bir aroma ve bol vitamin sağlar. Siz de dereotunu mümkün olduğunca
her gıdada tüketmeyi seviyorsanız elinizin altında daima dereotu bulunsun diye
uygun büyüklükte bir saksıya bolca dereotu ekebilirsiniz. En iyi sonucu ekim
ve kasım aylarında veren dereotu, 20-28 gün içerisinde çimlenecek yaklaşık 4-5
cm büyüdüğünde tüketilmeye hazır hale gelecektir.


6. Roka

En lezzetli salataların baş kahramanı olan roka da kasım ayında ekebileceğiniz
bitki seçenekleri arasında yer alır. 10-20 derece arasındaki toprak ısısı, roka
tohumlarının 6-8 gün içerisinde iyi bir şekilde serpilmesini sağlayacaktır. Siz de
kış aylarında bolca yeşillik sıkıntısı yaşıyorsanız ferah bir roka salatası da size
daima iyi geliyorsa daha fazla geç kalmadan roka ekimi için harekete
geçebilirsiniz.

 

Yetiştirdiğiniz bitkilerle yapabileceğiniz yemeklerde kullanabileceğiniz harika önerilerimiz var!

Doğanay limon sosu salatalarınıza çok yakışacak! Satın almak için hemen tıklayın.

Birçok yemeğin olduğu gibi salatanın da vazgeçilmez diğer sosu nar  ekşisidir. Kühne nar ekşisini satın almak için hemen tıklayın.